avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare teren agricol
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare teren agricol

Buna ziua. Am si eu o intrebare. Am citit legea 17/2014 si 175/2020 si incerc sa imi dau seama cum sa procedez ca sa pot vinde un teren cat mai repede. Am primit mostenire un teren extravilan pe care doresc sa il vand. Am gasit si cumparator o persoana juridica dar aceeasta nu este preemptor. As dori sa stiu cum este mai bine sa procedam ca sa putem vinde terenul cat mai repede. care ar fi optiunile mele? Si daca semnez un contract de arenda cu cumparatorul o sa pot sa il vand mai repede?
Ultima modificare: Joi, 3 Decembrie 2020
AriaAlexandra, utilizator
Cel mai recent răspuns: Evamam , utilizator 15:13, 22 Ianuarie 2021
Chiar daca semnati un contract de arenda nu veti putea vinde mai repede. Tot va trebui sa asteptati cele 45 de zile in care un preemptor de rang superior arendasului poate opta sa cumpere terenul.
Oricum ar fi, ca alte mii de persoane aflate in situatia dvs va trebui sa asteptati publicarea in Monitorul Oficial a normelor de aplicare a minunatei legi 175/2020. In acest moment toate vanzarile de teren extravilan deoarece in lipsa acestor norme de aplicare functionarii din primarii habar nu au cum sa procedeze.
Raspuns la comentariul lui MihailZC: Dupa cate am inteles legea 175/2020 s-a publicat in MONITORUL OFICIAL nr. 741 din 14 august 2020
Adevarat, insa nu s-au publicat normele de aplicare.
Asta inseamna ca momentan nu se vinde si nu se cumpara nici un teren extravilan? Cat poate sa dureze publicarea normelor de aplicare? De ce nu se pot efectua tranzictiile, pana la publicarea normelor, dupa legea veche?
Exact asta inseamna, ca nu se pot vinde terenuri agricole situate in extravilanul localitatii. Publicarea normelor, conform Legii 175/2020 ar fi trebuit sa dureze 15 zile. Tranzactiile nu se pot efectua dupa legea in forma veche pentru ca noua lege, care a modificat-o, a intrat in vigoare pe 13 octombrie 2020.

Alte discuții în legătură

Buna ziua, cum pot vinde mai multe hectare de teren agricol in ... cbcr cbcr Buna ziua, Cum pot vinde mai multe hectare de teren agricol in conditiile noii legi? (vezi toată discuția)
Ce pasi am de facut pentru impartirea unui teren in coproprietate? ... danutza33 danutza33 Ce pasi am de facut pentru impartirea unui teren in coproprietate? Sunt coproprietar 50% pe un teren agricol iar ruda mea a vandut la notar partea ei din ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, incerc sa vand casa + pamant mostenit de la tatal ... dumitrudan609 dumitrudan609 Buna ziua, Incerc sa vand casa + pamant mostenit de la tatal meu. Dupa ultimul extras de informare de la OCPI terenul este mixt, atat intravilan cat si ... (vezi toată discuția)