Buna ziua. tatal meu are testament de la sora mamei sale ce scrie ca el mosteneste tot ce are si tot ce va avea sora facut acum vreo 35 de ani , nu mult dupa, sora a murit fara a avea copii/sot.
Insa dupa anii 90 la retrocedarile de pamanturi/paduri, mama tatalui meu a impartit averea parintilor ei doar intre ea si fratele ei in urma unui partaj. Pe tatal meu nu au vrut sa il includa sa se imparta totul la 3, au impartit decat ei 2 desi au fost 3 frati, tatal meu mostenind prin testament o sora, tatal meu a ascultat de mama lui si nu a obiectat prea mult.
Majoritatea pamanturilor/padurilor intre timp au fost vandute pe aproape nimic in special cu hartii de mana dar si prin primarii de ambii frati ,acum se mai poate ca tatal meu sa primeasca 1/3 din tot ce au avut bunicii tatului meu? Mentionez ca mostenirea era foarte mare, deci s-ar merita un proces. Plus ca ei nici nu au revendicat locurile de casa unde pe vremea comunismului si-au construit case anumite persoane, daca casa si 1000mp nu se pot revendica atunci nu statul trebuie sa despagubeasca terenurile respective dand in locul lor alte terenuri similare?
~ final discuție ~