avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua, dețin două camere IP chinezești, care ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua, dețin două camere IP chinezești, care au aplicație ...

Bună ziua, dețin două camere IP chinezești, care au aplicație pe telefon și slot de card pentru înregistrare. Ele nu au card, le folosesc doar ca vizor, una este pusă lângă ușa de intrare orientată spre ușa mea, nu s-ar vedea decât persoana din fața ușii mele, iar alta este înspre parcare, unde am trei mașini. Nu supraveghez, este ca și cum m-aș uita pe geam sau pe vizor, dar de oriunde, de pe telefon. Având în vedere că nu înregistrează pe nici un suport fizic, mai sunt obligat să obțin acordul vecinilor pentru instalarea lor? Nu am găsit în legislație decât că fake cameras nu intra sub incidența GDPR, dar funcția de "babă la fereastră" nu am gasit-o...
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 06:11, 5 Decembrie 2020
Nu conteaza neaparat ca au sau nu functie de inregistrare, ci modul de utilizare :
[ link extern ]
12. Când nu se aplică Regulamentul (UE) 2016/679?

Regulamentul (UE) 2016/679 nu se aplică prelucrării datelor cu caracter personal:

- în cadrul unei activități care nu intră sub incidența dreptului Uniunii;
- de către statele membre atunci când desfășoară activități legate de politica externă și de securitatea comună a Uniunii;
- de către o persoană fizică în cadrul unei activități exclusiv personale sau domestice;
- de către autoritățile competente în scopul prevenirii, investigării, depistării sau urmăririi penale a infracțiunilor, al executării sancțiunilor penale, inclusiv al protejării împotriva amenințărilor la adresa siguranței publice și al prevenirii acestora; acestea sunt reglementate de Directiva (UE) 2016/680 a Parlamentului European și a Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice referitor la prelucrarea datelor cu caracter personal de către autoritățile competente în scopul prevenirii, depistării, investigării sau urmăririi penale a infracțiunilor sau al executării pedepselor și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Deciziei-cadru 2008/977/JAI a Consiliului.

Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Decembrie 2020
latka, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Montare camere de supraveghere remuspr remuspr Pot instala camere de supraveghere în curtea casei pentru a vedea dacă am musafiri nepoftiți când nu sunt acasă ? Dar în parcarea blocului unde locuiesc ... (vezi toată discuția)
Doresc sa montez o camera de supraveghere pe palier, la bloc. ... Cristian0711 Cristian0711 Doresc sa montez o camera de supraveghere pe palier, la bloc. Am acordul tuturor vecinilor si al Asociatiei de Propietari, mai putin unul, care banuiesc ca ... (vezi toată discuția)
Camera-vizor Dan Stroescu Dan Stroescu As vrea sa montez in dreptul usii de intrare in apartament un sistem care cuprinde un senzor de mișcare care aprinde niste leduri plus un telefon vechi care ... (vezi toată discuția)