avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata pausal sau plata toate pierderile aferente ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata pausal sau plata toate pierderile aferente Asociatiei de locatari

Buna ziua!

In blocul de apartamente unde locuiesc, ca urmare a unei decizii CeX si a votului Adunarii generale, s-a decis preschimbarea apometrelor existente cu un tip de apometre cu citire radio.

Personal, refuz aceasta modificare. Mi s-a comunicat ca daca nu imi voi preschimba apometrele, nu voi fi trecuta la plata pausal (5.1 per persoana apa rece si 3.3 apa calda), ci toate pierderile le voi suporta eu.

Va rog sa imi spuneti daca acest lucru este justificat legal.

Fac precizarea ca citirea actuala a apometrelor existente evidentiaza pentru apartamentul in care locuiesc un consum mai mare decat cel de pausal, fac citirea corecta in fiecare luna si platesc sumele aferente. Nu vad niciun motiv pentru care as investi in alte apometre.

Va multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:07, 1 Iulie 2024
Va multumesc mult pentru timpul acordat.

Conform normelor trimise de dvs, observ aceleasi cote anuntate la avizier pentru persoanele care nu isi citesc consumul pe aparatele actuale:

(4) Consumul in sistem pausal reprezinta un consum lunar de 3,3 mc/persoana/luna
pentru apa calda si 5,1 mc/persoana/luna pentru apa rece, iar la apartamentele fara serviciul
de apa calda de consum, consumul in sistem pausal de apa va fi de 8,4 mc/persoana/luna.

Concluzionez ca legal nu exista nicio baza legala pentru a ma contoriza la pausal + toate pierderile imobilului.

Va multumesc din nou.

Toate cele bune.
Ultima modificare: Luni, 7 Decembrie 2020
Milady09, utilizator
Dar când exista apometru în apartament și se transmite regulat indexul iar administratorul refuza sa îl ia în considerare pe motiv ca apometrul nu este cu citire radio, ca asa s-a hotărât AG, în ce situație legala ne aflam? Și cum trebuie procedat într-o astfel de situație...
Mulțumesc...
Va aflati in situatia de la art. 52 din legea 196/2002.
[ link extern ]
Trebuie sa anulati acea hotarire ilegala de AG in instanta. Angajati un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se solutioneaza situația când cateva apartamente au centrala ... Albero Albero Cum se solutioneaza situația când cateva apartamente au centrala termica echipata cu apometru. apa rece iar restul de apt. nu au contoare de apa? . (vezi toată discuția)
Imi spuneti, va rog, cat este consumul pausal la apa rece si ... puimicc puimicc Imi spuneti, va rog, cat este consumul pausal la apa rece si apa calda? Imi spuneti, va rog, ce act normativ reglementeaza acest aspect? (vezi toată discuția)
Calcul eronat techem sau sunt eu absurd ? de curand am luat in ... Mytro Mytro Calcul eronat Techem sau sunt eu absurd ? De curand am luat in administrare o asociatie unde calculul se face de catre Techem, exista o parte proprietari ... (vezi toată discuția)