avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, In ce interval de timp se pot solicita zile ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, In ce interval de timp se pot solicita zile libere ...

Buna ziua,
In ce interval de timp se pot solicita zile libere platite pentru evenimente familiale deosebite.( un salariat a anuntat in dec.2020 ca in luna septembrie 2020 a decedat tatal sau si doreste sa-si ia liberele de drept in decembrie , este posibil)
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:38, 7 Decembrie 2020
Art.152 C.mun.
(1) În cazul unor evenimente familiale deosebite, salariaţii au dreptul la zile libere plătite, care nu se includ în durata concediului de odihnă.
(2) Evenimentele familiale deosebite şi numărul zilelor libere plătite sunt stabilite prin lege, prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.

Procedura - modul , cand etc. - de acordarea zilelor libere platite in cazul unor evenimente familiale deosebite, ar trebui sa se regaseasca in contractul colectiv de muncă aplicabil sau in regulamentul intern.
Prin urmare, verificati la nivel intern daca este posibil ceea ce doriti dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, cate zile libere se acorda angajatului ,la casatoria ... Nciuflea Nciuflea Buna ziua, Cate zile libere se acorda angajatului ,la casatoria religioasa a copilului , casatoria civilă având loc cu un an în urma? Mulțumesc (vezi toată discuția)
Bună seara. socrul meu a decedat în cursul zilei de astăzi. ... stefanpopovici stefanpopovici Bună seara. Socrul meu a decedat în cursul zilei de astăzi. Am dreptul la concediu pentru a mă ocupa de înmormântarea acestuia? Câte zile, care este ... (vezi toată discuția)