avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Ce inseamna redistribuirea voturilor?
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Ce inseamna redistribuirea voturilor?

Ce inseamna redistribuirea voturilor? Eu am votat cu un partid care nu a depășit pragul de 5%, și dacă bine am înțeles votul meu va fi rediatribuit. Adica cum redistribuit? Cui? E posibil să primească ceva partid absurd o fracțiune din votul meu pentru că am votat cu cine am vrut și nu cu cine bănuiam că are reale șanse să ajungă in parlament?
Ultima modificare: Marți, 8 Decembrie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Ioana Cornescu , Avocat 15:37, 12 Decembrie 2020
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Totalul voturilor obtinute de catre partidele care nu au realizat pragul vor fi impartite la partidele care au trecut pragul dar proportional cu procentul de voturi realizat de fiecare din acele partide.
Ultima modificare: Marți, 8 Decembrie 2020
george-neagu, moderator
Proportional la procentul national sau pe județ?
Mi se pare absurd că mergând la vot și votând cu un partid care nu trece pragul ajung sa acord 0,3 din vot PSDului ca să nu mai zic de ăilalți. Mai bine stăteam acasă.
Ultima modificare: Marți, 8 Decembrie 2020
prichici, utilizator
Proportional la procentul national.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Așa este legea, bună sau rea, ca toate legile, niciuna nu este perfecăt, totul este rezultatul unui compromis..

Dar dacă te revoltă asta, ce părere ai de situația în care, cineva care a băut toată viața, este un neisprăvit, beneficiază de ajutor social iar altul, care a economisit, și-a făcut o casă, plătește impozit pe venit, plus pe casă? Din care, printre altele, se plătește și ajutorul social a bețivului.

Dar astea erau discuții pe care le aveam cu fiul meu, când era adolescent și, ca toți adolescenții, avea un simț a justiției exacerbat. Dar ,dacă ai votat, înseamnă că, totuși, ai depășit această vârstă. Felicitări pentru faptul că ai participat la vot!
Alcoolismul este o boala, este o afectiune grea. Din punct de vedere social ati vrea sa vedeti oameni decedati pe marginea drumului ca niste caini? Cel care are e bine sa se milostiveasca sa ajute pe cel care nu are, nu stiti ce viata a avut de ce a ajuns sa fie dependent. Poate parintii il indemnau sa bea, cunosc expresia bea si tu ca face bine la sanatate sa bei. Sau poate cand era copil a ingerat accidental o cantitate mare de alcool, poate sufera de depresie de cand se stie el, poate parintii aveau schizofrenie, poate fratii il bateau zi de zi, poate parintii il bateau zilnic etc.
Ultima modificare: Vineri, 11 Decembrie 2020
route, utilizator

Alte discuții în legătură

Fotografiere liste electorale suplimentare de catre membrii delegati ai partidelor webberas webberas Buna ziua, La turul 1 de scrutin al alegerilor prezidentiale din 2019 am participat ca mebru delegat la o sectie de vot din Bucuresti, In timpul procesului ... (vezi toată discuția)
Referendum - unde se voteaza in strainatate viobubu viobubu ROMANII AFLATI IN VACANTA IN STRAINATATE POT VOTA SI LA CONSULAT SAU DOAR LA AMBASADA? (vezi toată discuția)
Viza de flotant ianasi claudia ianasi claudia Care este termenul limita pentru stabilirea resedintei in vederea exercitarii dreptului la vot in alegerile locele din 5 iunie? (vezi toată discuția)