avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Viza de flotant
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Viza de flotant

Care este termenul limita pentru stabilirea resedintei in vederea exercitarii dreptului la vot in alegerile locele din 5 iunie?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:33, 6 Iunie 2016
Bună ziua,

Trebuie să aveți viza valabilă când votați, nu contează de cât timp. Dacă nu sunteți pe listele permanente puteți vota pe listele speciale.

Ba da, conteaza. Legea 67/2004 rep. spune la art. 3:

(4) Cetăţenii cu drept de vot, care şi-au stabilit reşedinţa într-o altă unitate administrativ-teritorială cu cel puţin 3 luni înaintea datei alegerilor, îşi pot exercita dreptul de vot în unitatea administrativ-teritorială respectivă, potrivit prevederilor prezentei legi.

[ link extern ]
Deci ca sa poata vota in alta localitate decat cea de domiciliu, omul trebuie sa aiba viza de resedinta de minim 3 luni.
Dar Legea 67/2004 mai este in vigoare?
N-ati facut click pe link... Scrie Forma actualizata valabila la data de : 22 aprilie 2014
Da, este in vigoare.
Legea nr. 67/2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale
Text publicat în M.Of. al României.
În vigoare de la 01.04.2004 până la 23.05.2015, fiind abrogat(ă) și înlocuit(ă) de Legea nr. 115/2015.
Art. 136
La data intrarii in vigoare a prezentei legi, Legea nr. 67/2004 pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 333 din 17 mai 2007, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si alte dispozitii contrare se abroga.
Ultima modificare: Marți, 15 Martie 2016
ianasi claudia, utilizator

Alte discuții în legătură

Asistarea candidatilor la procesul de alegeri iancutuila iancutuila Va rog sa-mi spuneti daca,candidatii la Consiliul local,ai voie sa asiste la alegeri? Iar daca o persona greseste votul mai are voie sa voteze inca o ... (vezi toată discuția)
Legislatie electorala si informatii generale despre alegeri george-neagu george-neagu Pentru ca suntem in an electoral si intrebarile legate de alegeri (ale celor care ar dori sa candideze sau ale votantilor) sunt din ce in ce mai multe, am ... (vezi toată discuția)
Observator sectie de votare 17mariko 17mariko As dori sa stiu cum pot vota la alegerile locale din localitatea de domiciliu, avand in vedere ca aceasta difera de localitatea unde voi participa ca ... (vezi toată discuția)