avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Salut, am fost prins in trafic sub influenta ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Salut, am fost prins in trafic sub influenta bauturilor alcolice ...

Salut, am fost prins in trafic sub influenta bauturilor alcolice acum multi ani.. 2013 mai exact. Mi s-a intocmit dosar penal care a fost finalizat prin 2015, cu o pedeapsa de un 1 an si 4 luni cu suspendare +3 de incercare.. eu avand permis de conducere Spaniol (optinut acolo, NU am avut niciodata permis Romanesc) dupa ramanerea definitiva a condamnarii eu am plecat inapoi in Spania, am explicat politiei de acolo ce s-a intamplat in Romania si mi-au dat un duplicat al permisului.. cu care conduc si in ziua de azi fara nici o problema. Intre timp in 2019 am venit o scurta perioada inapoi in Romania si am mers la politie sa intreb de permis..care inca il aveau acolo la ei, si mi-au spus sa le aduc o copie a dosarului cu ramanerea definitiva a condamnarii si ei cu acea copie sa trimita permisul in Spania cu propunerea de anulare.( mentionez ca in Spania nu se anuleaza permisul pentru fapta si acolemia pe care am avut-o) zis si facut! A mai trecut un an si ceva de atunci.. In Spania nu mi-a ajuns nimic, si permisu il am valabil si circul fara nici o problema! Acum am o nelamurire daca ma puteti ajuta.. POT CONDUCE IN ROMANIA?? Tinand cont ca Romania nu poate anula permisul fiind emis de alt stat, iar statul respectiv nu anuleaza permisul pentru aceasta fapta. Au trecut 5 ani si ceva de atunci si cum am spus mai sus permisu care il detin in prezent este valabil, Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Duminică, 13 Decembrie 2020
KdvDani, utilizator

Alte discuții în legătură

Permis suspendat Nina chirita Nina chirita Buna ziua va rog sami raspundeti acum 3 ani am condus cu permisu suspendat pentru limita de viteza permisu fiind spaniol am platit amenda si misa inapoiat pa ... (vezi toată discuția)
Redobandirea dreptului de a conduce Daniel DMD Daniel DMD Buna ziua.am fost prins pe 5-04-2015 baut la volan Permisu de conducere rste obtinut in Spania nu este Romanesc .... Dupa un proces si recurs pe 28-02-2017 am ... (vezi toată discuția)
Permis international anulat Ceango Ceango Am permis de Spania si am fost prins cu o alcoolemie peste limita legala in Romania.Mi s-intocmit dosar penal si dupa aproape un an de la comiterea faptei am ... (vezi toată discuția)