avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua! Ies la pensie pentru limita de varsta in ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua! Ies la pensie pentru limita de varsta in baza Art.59 ...

Buna ziua!
Ies la pensie pentru limita de varsta in baza Art.59 din Legea 263/2010 (pers.handicap grav-nevazator).
As dori sa stiu daca exista prevederi referitoare la:
1) cand anunt angajatorul de iesirea mea la pensie (atunci cand am inregistrat dosarul la CNPP sau dupa primirea deciziei sau cand)?
2) anuntarea angajatorului este obligatorie sau datorita faptului ca am indeplinit conditiile de pensionare pentru limita de varsta dar nu si varsta, pot continua sa lucrez pala la atingerea varstei?
Multumesc anticipat pentru raspunsurile dvs..

Alte discuții în legătură

Dreptul la munca dupa pensionare luminita_l luminita_l Buna ziua, am 60 ani,lucrez intr-o institutie publica,doresc sa stiu daca dupa pensionare mai pot lucra in aceias institutie, daca exista un act normativ in ... (vezi toată discuția)
Pensie DimitriP DimitriP Buna seara....as avea Prima speta consta in faptul ca o persoana si-a depus dosarul de pensie, si a primit si decizia de pensionare. Problema este ca ... (vezi toată discuția)
Pensie pentru limita de varsta pentru nevazatori vostinariu mihaela vostinariu mihaela Buna ziua, Mama mea este in pensie de invaliditate gradul II, este si persoana cu handicap gradul accentuat cod 4- nevazator. In art 59 din L 263/2010 si art ... (vezi toată discuția)