avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Impozite si taxe datorate la vanzare imobil intre ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Impozite si taxe datorate la vanzare imobil intre persoane fizice

In 2004 am achizitionat un teren intravilan pe care l-am scos din circuitul agricol si l-am declarat curti constructii in totalitate. Ulterior in 2005 l-am dezmembrat si am vandut un lot. Pe un al doilea lot am inceput constructia unei case pe care am ridicat-o doar la rosu si in Ianuarie 2006 am incheiat cu primaria un Proces verebal de constatare stadiu lucrari in care este mentionat ca este o constructie realizata in proportie de 40%.
In Noiembrie 2020 am vandut un al doilea lot de teren intravilan curti-constructii la o valoare de 22.000 EUR.
Acum doresc sa vand si casa cu lotul ei de teren cu 70.000EUR.

Aceasta casa la rosu este in acceptiunea legii un imobil vechi sau nou?

Va rog sa-mi spuneti daca pot perfecta aceasta vanzarea in Decembrie 2020 fara a fi nevoit sa platesc TVA sau alte impozite in afara de cel pe transferul de proprietate de la Notar.

Multumesc anticipat pentru raspuns

O zi excelenta

Alte discuții în legătură

Problema la primarie obtinere autorizatie construire vga vga am cumparat un teren trecut la categoria de folosinta intravilan arabil. fostii propietari au avizele de scoatere din circuitul agricol pentru suprafata totala ... (vezi toată discuția)
Impunere casa - teren intravilan agricol AnnaFranculescu AnnaFranculescu Buna ziua, Am un teren in Bucuresti (la iesire, dar tine de Bucuresti) care este intravilan agricol. In 2011 am obtinut certificat de urbanism si ... (vezi toată discuția)
Scoaterea unui teren din circuitul agricol in situatia in care drumul de servitute este tot in circuitul agricol si are un alt proprietar mareleurs09 mareleurs09 In 2009 am cumparat un teren intravilan rezultat dintr-o dezmembrare. Acest teren are destinatie agricola. Anul trecut fostul proprietar a vandut si cel de-al ... (vezi toată discuția)