avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Tichete cadou oferite pentru alte destinatii (ziua ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Tichete cadou oferite pentru alte destinatii (ziua companiei)

Buna ziua,

Angajatorul doreste sa acorde salariatilor tichete cadou cu ocaziua aniversarii zilei companiei, in limita a 5% din fondul de salarii.

Acest beneficiu nu este inclus nici in CIM, nici in R.I. (CCM aplicabil nu exista).

Deoarece in Codul Fiscal apare mentiunea acordarii acestui ajutor social conform CIM (Conform art. 76 alin. (4) lit. a) din Legea nr. 227/2015 ), insa potrivit Legii nr. 165/2018, art 7 : (3) "Angajatorii, împreună cu organizațiile sindicale legal constituite sau, acolo unde nu este constituit un sindicat, cu reprezentanții salariaților, stabilesc prin contractele colective de muncă sau prin Regulamentul intern, după caz, clauze privind acordarea biletelor de valoare, care să prevadă cel puțin următoarele...."

Neclaritatea este daca aceste tichete cadou pot fi implementate prin cadrul unei Decizii interne a angajatorului/R.I., sau este obligatoriu sa fie mentionate si in CIM/CCM aplicabil?

Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 16 Decembrie 2020
AndradaCristu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:13, 16 Decembrie 2020
Tichetele cadou pot fi implementate prin cadrul unei Decizii interne a angajatorului/R.I.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, va rog sa îmi spuneți dacă se poate acorda tichete ... Monica.Monica Monica.Monica Bună ziua, va rog sa îmi spuneți dacă se poate acorda tichete de masa doar unor angajați din societate? Mulțumesc! (vezi toată discuția)
Tichete de masa PaulaArdelean34 PaulaArdelean34 Buan ziua. Pot sa dau tichete de masa diferentiat? Unei salariate care a a revenit din concediu de crestere copil, pot sa ii fac un act aditional cum ca s-a ... (vezi toată discuția)
Bonuri de masa diferentiate nicolaie.s nicolaie.s Buna ziua, Stiu ca nu este corect, dar este legal ca o firma sa ofere bonuri de masa de valoare diferita (ex:15 lei pt indeplinire target vanzari vs 9 lei) ... (vezi toată discuția)