avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrebare despre spatiu mansarda
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrebare despre spatiu mansarda

Buna ziua, anul trecut am achizitinat un apartament la mansarda cu supratafata de 47.32 mp. compus din hol, baie, bucatarie, camera, dormitor, balcon si podul de deasupra apartamentului. Cand am inceput amenajarea podului de deasupra apartamentului (pentru ca permite acest lucru, avand o trapa de acces din hol), am constatat ca suprafata podului nu coincide cu cea a apartamentului, astfel ca vecinul de langa are vreo 6mp din spatiul de deasupra apartamentului meu. Am contactat dezvoltatorul de la care am achizitionat imobilul, care mi-a spus ca doar asa s-a putut imparti, din cauza unei grinzi.
Acum vecinul doreste sa faca o toaleta in mansarda lui, care ar veni fix deasupra dormitorului nostru. Ar fi despartita doar de o placa de rigips si OSB.
In contract se mentioneaza, citez, ''vindem cumparatoarei in intregime imobilul constand din apartamentul nr. 16, la mansarda, compus din hol, baie, bucatarie, camera, dormitor, balcon si podul de deasupra apartamentului.
Puteti sa-mi spuneti daca pot pretinde tot spatiul de deasupra apartamentului meu, pana la peretii despartitori?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 09:51, 17 Decembrie 2020
Buna ziua,

Trebuie studiat contractul de vanzare cumparare. La o primă vedere, formularea e ambiguă și pare că nu sunteți avantajat.
De fapt, trebuie studiata documentatia cadastrala pe care ati semnat-o odata cu contractul de vanzare. Ati cumparat, din suprafata podului, ceea ce apare in schita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenajarea podului unei mansarde matei_stoica matei_stoica Buna ziua, Am un apartament situat la etajul 4 din 4, iar in cartea funciara a imobilului apartamentul este incadrat defapt ca si mansarda (tavanul fiind de ... (vezi toată discuția)
Act de identitate pe locuinta etaj mansarda Ana54321 Ana54321 Buna. Vreau sa achizitionez un apartament la etajul 7/7 (trecut pt CF etaj mansarda) Apartamentul l-am gasit printr-o agentie care intermediaza vanz-cump. ... (vezi toată discuția)
Renovare apartament -acte aprobari nevesare Aurora3 Aurora3 Buna ziua ! Doresc sa renovez aparatamentul compus din : hol mic, hol mare, baie , camera mica(dormitor) , bucatarie si camera mare cu balcon . In urma ... (vezi toată discuția)