avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua, nu știu dacă este secțiunea corectă ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua, nu știu dacă este secțiunea corectă unde sa intreb, ...

Buna ziua, nu știu dacă este secțiunea corectă unde sa intreb, dar în cazul în care vine semnalată o spargere de către un locuitor și se anchetează toate persoanele care au fost înainte la locația respectiva pentru lucrări etc.. Dacă politia solicita amprenta personala a persoanelor, este legal? Multumesc
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 02:05, 20 Decembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Politia actioneaza numai si numai in litera legii. Cititi si dvs textul de mai jos.

Fotografierea şi luarea amprentelor suspectului, inculpatului sau ale altor persoane

Art. 196: Fotografierea şi luarea amprentelor suspectului, inculpatului sau ale altor persoane
(1) Organele de urmărire penală pot dispune fotografierea şi luarea amprentelor suspectului, inculpatului sau ale altor persoane cu privire la care există o suspiciune că au legătură cu fapta comisă sau că au fost prezente la locul faptei, chiar şi în lipsa consimţământului acestora.

(3) Dacă este necesară identificarea amprentelor ce au fost găsite pe anumite obiecte sau a persoanelor care pot fi puse în legătură cu fapta ori locul comiterii faptei, organele de urmărire penală pot dispune luarea amprentelor persoanelor despre care se presupune că au intrat în contact cu acele obiecte, respectiv fotografierea acelora despre care se presupune că au avut legătură cu fapta comisă sau au fost prezente la locul faptei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penal Necunoscut1996 Necunoscut1996 Buna ziua.Poate fi obligat cineva sa mearga la amprente? Va multumesc (vezi toată discuția)
Amprentare politie maxxu09 maxxu09 Buna ziua, se poate refuza amprentarea la politie in cazul in care x este in aria de suspecti pt. furt? si daca da care ce se poate intampla dupa aceea? Eu ... (vezi toată discuția)
Amprentare si fotografiere ! Nicupop Nicupop Buna seara ! As avea o intrebare: In urma cu circa 3 saptamani din fata hotelului in care lucrez ca si ospatar s a furat un telefon mobil dintr-o masina . ... (vezi toată discuția)