avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Devine platitor de TVA ca urmare a recalcularii ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Devine platitor de TVA ca urmare a recalcularii plafonului de scutire

o agentie de turism devine platitor de TVA ca urmare a recalcularii plafonului de scutire, datorita avansurilor incasate in anul 2020, in baza HG 864.
1. prin urmare, dupa aceasta data, va taxa comisionul realizat la operatiunile turistice la care aplica Regimul Special?
2. pentru avansurile incasate dupa inregistrarea ca platitor de TVA pentru organizarea unor evenimente turistice in Regim Special va colecta TVA?
Ultima modificare: Joi, 17 Decembrie 2020
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Cumparatorul este afectat? itsallaboutme itsallaboutme Buna seara, Intrebarea mea este legata de PFA neplatitor de TVA. Este afectat in vreun fel cumparatorul meu daca eu am PFA neplatitor de TVA? Adica, in ... (vezi toată discuția)
Completare factura pfa Eugenia Dana Funie Eugenia Dana Funie pfa neplatitor de tva. emit facturi care nu au coloana destinata tva. este in regula sau trebuie sa mentionez pe factura scutit de tva conform art 152 cod ... (vezi toată discuția)
Tva vera36 vera36 am o intreprindere individuala si nu stiu daca trebuie sa ma declar platitor de tva. am emis facturi in valoare de 300 000 si am incasat de 190 000 sunt sau ... (vezi toată discuția)