avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revisal 6.0.8 - declararea perioadelor Kurzarbeit ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revisal 6.0.8 - declararea perioadelor Kurzarbeit (OUG132) In ...

Revisal 6.0.8 - declararea perioadelor Kurzarbeit (OUG132)

In situatia in care se generează Registrul electronic al din sisteme proprii de evidenţă, cum anume se completeaza campul <Salariu> in fisierul care se transmite la ITM pentru ('TimpOUG132', 'NormaOUG132')...?
A. Se trece salariul intreg, care era valabil inainte de trecerea la regimul de lucru de lucru redus?
sau
B. Se trece salariul diminuat, corespunzator regimului de lucru redus?
Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:13, 21 Decembrie 2020
Se trece salariul diminuat, corespunzator regimului de lucru redus.
Buna ziua,
In documentul cu Raspunsuri la Intrebari publicat sambata pe site-ul ITM in legatura cu noua versiune Revisal (6.0.8.) ei scriu asa:
3.9. Înregistrarea reducerii timpului de muncă a salariaţilor în baza OUG 132/2020
1. Pentru utilizatorii aplicaţiei Revisal:
În versiunea 6.0.8 a aplicației Revisal, pentru toate tipurile de contract – cu excepția tipului Contract individual de muncă tineri dezavantajați (Legea 189/2018), cu tipul de normă Normă întreagă, se poate opera modificarea tipului de normă, din Normă întreagă, în Normă întreagă conform OUG 132/2020,
Valoarea salariului de bază lunar brut nu se modifică în sensul diminuării acesteia, corespunzător reducerii timpului de muncă, și nu se înregistrează nici indemnizaţia aferentă orelor de muncă efectiv prestate ca urmare a reducerii timpului de muncă.
...
2. Pentru utilizatorii care generează registrul din sisteme proprii de evidenţă:
(aici, pentru aces caz, nu au facut nici o precizare referitor la modul de completare a salariului)

Multumesc frumos
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu impartasesc aceasta idee , intrucat reducerea timpului de munca implica si reducerea salariului ... iar OUG nr.132/2020 nu face nicio referire la norma intreaga conform OUG 132/2020 acesta notiune cam adauga la dreptul comun , fapt contrazis de principiile de drept.

Au mai scos un ghid
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! angajatorul doreste sa aplice in luna septembrie 2020 ... Iryna28 Iryna28 Buna ziua! Angajatorul doreste sa aplice in luna septembrie 2020 reducerea programului de lucru al unor angajati conform OUG 132/2020 (numita si kurzarbeit ... (vezi toată discuția)
Se poate aplica reducerea timp de lucru (kurzarbeit) cand ai ... sebastian1507 sebastian1507 Se poate aplica reducerea timp de lucru (Kurzarbeit) cand ai mai multe cim-uri, respectiv un cim de 4 ore, unul de 8 ore. La cel de 8 ore nu se aplica ... (vezi toată discuția)
Conform oug nr 132/ 2020, actul care a introdus kurzarbeit, in ... leruana leruana Conform OUG nr 132/ 2020, actul care a introdus Kurzarbeit, in cazul reducerii temporare a activitatii determinate de instituirea starii de ... (vezi toată discuția)