avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, Exista posibilitatea pentru valoarea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, Exista posibilitatea pentru valoarea pensiei alimentare ...

Buna ziua,
Exista posibilitatea pentru valoarea pensiei alimentare sa fie revizuită, ca urmare a schbarii locului de munca?
In momentul stabilirii pensiei alimentare aceasta fiind stabilită la 25% din toate veniturile salariale, la locul de munca din acel moment nu aveam sporuri permanente ci doar prime trimestriale. In acest moment la schimbarea locului de munca se aplica unele sporuri, de tura, de izolare etc. Alt motiv ar fi faptul că în actuala căsnicie am adoptat un copil. Ce pasi ar trebui să fac si daca exista posibilitate de reusita.
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 21:16, 20 Decembrie 2020
Mergeți la un executor judecătoresc și solicitați punerea în executare.
Da, daca credeti ca nu primiți toti banii se poate executa silit daca aveti dreptate.
Poate ca nu m am facut inteles, ideea este ca eu sunt cel ce achita pensie alimentară. Cuantumul fiind de 25% din întregul venit salarial, in acel moment nu beneficiem de sporuri, pensia fiind o sumă decentă apropiată de salariul minim. Intre timp locul de munca s a schimbat, salariul de baza este mai mare intr-adevar dar se aplica sporuri permanente iar in acest mod cuantumul pensiei a crescut semnificativ. Si avand in vedere noua familie cu un al doilea copil in intretinere daca este justificată micșorarea procentului sau o sumă fixă.
Dacă mai aveți un copil, procentul pensiei se va modifica de la 1/4 la 1/3 pentru ambii copii, deci 1/6 ptr fiecare..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Baza legala de stabilire a procentului pensiei alimentare Tinuca Tinuca Care este baza legala de stabilire a procentului pensiei alimentare , care sunt veniturile care se iau in calcul la stabilirea procentului? (vezi toată discuția)
Pensia alimentara calculata cu tot cu sporuri Tommy D Tommy D Bună ziua, Am o întrebare care nu-mi dă pace de ceva vreme. Am divorțat in 2009 și de atunci plătesc o pensie alimentară raportată la venitul ... (vezi toată discuția)
Recurs majorare pensie alimentara negrutzu2012 negrutzu2012 In urma divortului ce s-a pronuntat acum 2 ani, s-a stabilit o pensie alimentara pentru copilul meu in cuantum de 20 % din salariul net. Fosta sotie a cerut ... (vezi toată discuția)