avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pilonul II pensii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pilonul II pensii

Art. 46 din Constituția Românie garantează dreptul la moștenire. În cazul în care ești moștenitor al unei persoane care a fost participant la pilonul II de pensii nu poți primi banii acumulați dacă și tu ești participant la pilonul II de pensii. În situația aceasta banii persoanei decedate vor fi transferați la fondul de pensii unde ești participant. Consider că aceste prevederi legale sun ne constituționale și îngrădesc dreptul la moștenire. Doresc să aflu cum aș putea rezolva această problemă.

Alte discuții în legătură

Bună ziua as avea și eu o întrebare dacă se poate.tatal meu ... Ramonafodor96@yahoo.ro Ramonafodor96@yahoo.ro Bună ziua as avea și eu o întrebare dacă se poate.Tatal meu a decedat și eu sunt unica moștenitoare și el a contribuit la o pensie privata și sa făcut ... (vezi toată discuția)
Revendicare bani fond de pensii privat (pilonul ii) Foxxie Foxxie Buna seara, tatal meu a decedat recent, la varsta de 46 de ani. El a fost participant la fondul de pensii privat (pilonul II), incepand cu anul 2011. Eu, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! eu si sora mea suntem mostenitorii legali ai unei ... adiduta2006 adiduta2006 Buna ziua! Eu si sora mea suntem mostenitorii legali ai unei rude decedate ce are pensie privata pilonul 2 la Generali. Eu am renuntat prin act notarial la ... (vezi toată discuția)