avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua,am si eu o intrebare. Deocamdata sunt in ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua,am si eu o intrebare. Deocamdata sunt in concediu crestere ...

Buna ziua,am si eu o intrebare. Deocamdata sunt in concediu crestere copil,mai am vreo 10 luni ,pana ar trebui sa incep munca,adica pana ca,copilul sa implineasca vrsta de 2 ani.am o intrebare..sunt obligata intr un fel sau altul sa ma intorc la acelasi loc de munca anterior?acelasi patron??eu mi am gasit in alta parte si as fi dorit sa incep direct acolo,dar am inteles ca daca nu ma duc tot la locul de munca anterior,numai beneficiez de catva la suta din indemnizatie pe o perioada de timp..inca 2 ani sau 1 an .nu stiu exact,va multumesc frumos,scuze de deranj,o zi buna
Cel mai recent răspuns: Christakitty , utilizator 08:23, 31 Decembrie 2020
Buna ziua,
In lege nu este specificat ca trebuie sa reveniti la acelasi loc de munca pentru a beneficia de stimulentul de insertie ( asa se numeste legal indemnizatia de care vb.) pana implineste copilul 3 ani ( 4 in cazul celui cu handicap)
Trebuie sa reveniti la munca ( nu cnteaza locul de munca) cu cel putin 60 de zile inainte ca cel/a mic/a sa implineasca 2 ani pentru a beneficia de acest stimulent.
Actele pentru acest stimulent se depun tot la primaria de domiciliu asa ca puteti lua legatura cu dumnealor si intreba de ce acte aveti nevoie, cand si cum le depuneti.
Reveniti cu intrebari daca aveti nelamuriri.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Decembrie 2020
Ionut.ion, utilizator
Nu sunteti obligata sa va intoarceti la acelasi loc de muncade unde ati intrat in CCC ....ce ati inteles, este gresit .....legea nu prevede vreo sanctiune in sarcina dvs pentru faptul ca nu reveniti la acel loc de munca.
Va multumesc din suflet...multumesc frumos de ajutor! Sarbatori fericite

Ionut.ion a scris:

Buna ziua,
In lege nu este specificat ca trebuie sa reveniti la acelasi loc de munca pentru a beneficia de stimulentul de insertie ( asa se numeste legal indemnizatia de care vb.) pana implineste copilul 3 ani ( 4 in cazul celui cu handicap)
Trebuie sa reveniti la munca ( nu cnteaza locul de munca) cu cel putin 60 de zile inainte ca cel/a mic/a sa implineasca 2 ani pentru a beneficia de acest stimulent.
Actele pentru acest stimulent se depun tot la primaria de domiciliu asa ca puteti lua legatura cu dumnealor si intreba de ce acte aveti nevoie, cand si cum le depuneti.
Reveniti cu intrebari daca aveti nelamuriri.

Va multumesc din suflet..sarbatori fericite

Cornel Vasile a scris:

Nu sunteti obligata sa va intoarceti la acelasi loc de muncade unde ati intrat in CCC ....ce ati inteles, este gresit .....legea nu prevede vreo sanctiune in sarcina dvs pentru faptul ca nu reveniti la acel loc de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie 2018 Claudia_89 Claudia_89 Buna ziua!doresc sa ma intorc la munca cu 60 zile inainte ca, copilul sa implineasca varsta de 2 ani.Am aflat ca, stim.de insert. Se acorda fix de cand copilul ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie radmaria radmaria Buna ziua, As avea si eu o nelamurire....sunt in concediu de ingrijire a copilului,iar in iulie copilul implineste varsta de un an.Eu am optat pt concediu de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil aallyah9 aallyah9 Buna ziua Pe 31 decembrie 2010 am intrat in concediu prenatal. Copilul s-a nascut pe 10 martie 2011. In cazul in care ma reintorc la locul de munca la un an ... (vezi toată discuția)