avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am un apartament intr-o vila de patrimoniu, la parter. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am un apartament intr-o vila de patrimoniu, la parter. In curtea ...

Am un apartament intr-o vila de patrimoniu, la parter. In curtea vilei exista o magazie din lemn cumparata impreuna cu un apartament in 1996 pe Legea 112. Restul vilei a fost retrocedata pe legea 10/2001, implicit terenul liber de constructie. Cei care au in proprietate magazia, au decis sa construiasca, un P+1, schimband amprenta, materialul (caramida-stalpi de beton, etc.) magaziei, facand o casa in toata regula. Acoperind ferestrele parterului. M-am adresat organelor competente si inca nu am primit nici un raspuns (au trecut 3 lui) Constructorii au lucrat in primarie si au relatii. Ce am de facut ? Sa ma las pagubasa ?
Am primit raspunsul intr-un tarziu si suna asa:Stimata Doamna,
Urmare sesizarii Dvs. va informam ca reprezentantii Directiei Judetene pentru Cultura Prahova au efectuat un control in data de 05.10.2020, la imobilul din Sinaia, str. Al. Vlahuta nr. 4, imobil monument de arhitectura "Casa Augustin Mesian si Dumitru Pastia", inscris in LMI cod PH-II-m-B-16701.

In urma controlului s-a constatat ca se executa lucrari de construire, in partea din spate a imobilului, fara autorizatie obtinuta conform legii, cu incalcarea Legii nr. 422/2001 si a Legii nr. 50/1991.

Au fost instiintati proprietarii ca demersul lor de a construi contravine Legii nr. 422/2001 si li s-a pus in vedere sa inceteze lucrarile pana la obtinerea avizelor specifice si a Autorizatiei de Construire.

De asemenea au fost sesizate Primaria Orasului Sinaia si Inspectoratul Judetean in Constructii Prahova pentru dispunerea sistarii lucrarilor si luarea tuturor masurilor legale ce se impun, in conformitate cu atributiile ce le revin.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Decembrie 2020
taraminunilor, utilizator
Cel mai recent răspuns: taraminunilor , utilizator 13:46, 24 Decembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În baza răspunsului.primit pistonati dvs instituțiile enumerate să facă demersuri,trimiteți notificări,contactați telefonic funcționarii cu atribuții etc Fără presiune se misca greu, eventual sesizati si inspectoratul de stat în constructii
Da am vazut ca in continuare autoritatile nu isi fac treaba decat daca sunt presate mai ales daca au prietenii cu cei care incalca legea. Am facut sesizari tuturor celor care au competenta, chiar si in Bucuresti de altfel singurii care au raspuns imediat si care au spus ca nu e de competenta lor dar ca vor trimite ei celor care trebuie sa ia masuri !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fatada cladire monument istoric UTILizatorUTIL UTILizatorUTIL Buna ziua, Am cateva intrebari legate de lucrarile de \"reinprospatare\" a fatadei unei cladiri istorice. In fapt, doresc sa inchiriez parterul unui imobil ... (vezi toată discuția)
Urbanism martzipan martzipan Buna ziua. Vreau sa-mi consolidez casa in care locuiesc care se afla la mai putin de 100m de un monument istoric. Se cheama ca se afla in zona de protectie a ... (vezi toată discuția)
Conditionare drept de preemtiune monumente ROSU DORINA ROSU DORINA Am cerut Directei Judetene pentru Cultura si Patrimoniu exercitarea dreptului de preemtiune cu privire la vanzarea unui imobil monument istoric.Ei mi-au ... (vezi toată discuția)