avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Vreau sa retrag profitul in Romania.
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Vreau sa retrag profitul in Romania.

Buna!
Daca am o firma in SUA si vreau sa retrag profitul in Romania, trebuie sa declar venitul in Romania prin declaratia unica, ca si dividende? Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Joi, 24 Decembrie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: REV-TAX CONSULTING SRL , Contabil 14:35, 24 Decembrie 2020
Buna ziua,

Trebuie sa depuneti declaratia unica ptr venituri din strainatate, categoria impozit dividende. Datorati 5% in Romania si Cass 10% daca veniturile incasate sunt mai mari de 12 salarii minime. Daca s a retinut impozit in SUA se tine cont in Romania de impozitul platit , se achita practic diferenta.Cass e plafonat la 12 salarii minime.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie fiscala pentru venituri din dividende de pe burse internationale stela223 stela223 Va salut, In cazul in care am incasat venituri extra-salariale din dividende obtinute pe bursa internationala, exista obligativitatea de a depunde ... (vezi toată discuția)
Completare declaratie unica pentru venit din dividende electrasmartgsm electrasmartgsm Buna ziua, O persoana fizica ce a obtinut in 2018 venituri din dividende, sub plafonul de 12 salarii minime pe economie, are obligatia depunerii Declaratiei ... (vezi toată discuția)
Noul prag de plata cass de 6 salarii minime pe economie pentru venituri extra-salariale stela223 stela223 Va salut, Din cate am inteles odata cu noile modificari fiscale (din din O.G. 16/2022, art. I, pct.81 - ... (vezi toată discuția)