avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Buna seara, As dori o lămurire asupra legii privind ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Buna seara, As dori o lămurire asupra legii privind codul fiscal, ...

Buna seara,

As dori o lămurire asupra legii privind codul fiscal, articolul 25, conform căruia angajatorul poate deconta 1500 de lei din taxele aferente educației timpurii.
Fetița mea este inscrisa la o grădinița privată acreditata aracip. In luna Noiembrie s-a decis închiderea grădinițelor de stat și a celor private acreditate. Totuși, pentru a putea oferi servicii in continuare, grădinița la care este fetița mea, a înființa o noua firma care a putut sa funcționeze in aceasta perioada.
In luna Decembrie 2020, de la firma unde lucrez, s-a anunțat ca se aplica legea (articolul acesta de lege) conform părinții pot beneficia de decontul a 1500 de lei din taxele de școlarizare. Cei de la firma spun ca doar dacă grădinița este acreditata intra in aceasta categorie. In articolul de lege eu nu văd nimic specificat clar in acest sens (grădinița trebuie sa fie acreditata). Mentionez ca nu am studii in domeniul juridic sau contabil, deci e posibil sa nu înțeleg eu bine articolul de lege.
Întrebarea mea este: e adevărat ca se decontează doar in cazul in care copilul este înscris la o grădinița acreditata? Dacă da, având in vedere ca grădinițele acreditate (de stat sau privat) vor rămâne închise pana in Aprilie, cine beneficiază de aceasta lege pana atunci?
Mulțumesc frumos pentru răspunsuri.

Alte discuții în legătură

Facilități fiscale referitoare la cheltuieli privind educația timpurie RoxanaT13 RoxanaT13 Buna ziua, As dori o lamurire cu privire la \"Facilitățile fiscale referitoare la cheltuieli privind educația timpurie\". Deducerea de pana la 1500 de ... (vezi toată discuția)
Buna seara, am si eu o nelamurile ce criterii trebuie sa indeplineasca ... Crystyana30 Crystyana30 Buna seara, am si eu o nelamurile ce criterii tr sa indeplineasca gradinita sau cresa pt a putea primi acei bani 1500 care se dau parintilor de la munca? Din ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,am citit un articol postat de anaf,din care am.inteles ... Crisidrius Crisidrius Buna ziua,am cutit un articol postat de ANAF,din care am.inteles ca firma angajatoare poate acorda o suma de bani pentru taxa gradinitei daca am un copil ... (vezi toată discuția)