avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua,am citit un articol postat de ANAF,din care ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua,am citit un articol postat de ANAF,din care am.inteles ...

Buna ziua,am cutit un articol postat de ANAF,din care am.inteles ca firma angajatoare poate acorda o suma de bani pentru taxa gradinitei daca am un copil inscris la o gradinita privata.
Care este adevarul si in ce conditii pot obtine acest sprijin? Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: dexro , utilizator 19:32, 8 Martie 2021
Angajatorii vor putea să ofere o sumă maximă de 1.500 lei pe lună salariaţilor, pentru acoperirea costurilor cu unităţile de educaţie timpurie în care sunt înscrişi unul sau mai mulţi copii. Sumele oferite vor putea fi deduse de către firme din impozitul pe profit.

Prin Legea nr. 239/2020 care a modificat Codul Fiscal, au fost introduse unele facilităţi fiscale pentru angajatorii care efectuează cheltuieli cu educaţia timpurie, dar şi pentru organizarea și desfășurarea învățământului profesional și tehnic, învățământului dual preuniversitar și universitar.

Conform unui ghid elaborat de ANAF, companiile care efectuează cheltuieli cu educaţia timpurie scad aceste costuri din impozitul pe profit datorat, dar nu mai mult de 1.500 lei/lună pentru fiecare copil al salariatului. În cazul în care suma depăşeşte impozitul pe profit datorat, diferenţa va fi scăzută, în ordine, din impozitul pe salarii reţinut de companie, din TVA-ul sau accizele datorate.

Societatile cunosc si nu prea despre acest act normativ, insa in lipsa unor norme metodologice nu stiu ce acte sunt necesare sau alte formalitati

Imi puteti indica va rog frumos, care sunt exigentele pe care trebuie sa le indeplineasca unitatile de invatamant PRIVATE (gradinite, crese), ca sa poata participa cu succes la acest program?

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 239/2020 mari18ro mari18ro Buna seara! Recent am înțeles ca s-a aprobat legea 239/2020. Îmi puteți da mai multe detalii despre aceasta? Multumesc! (vezi toată discuția)
Lega 239/2020 privind cheltuielile cu educatia timpurie AdinaPila AdinaPila Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o informatie referitoare la aplicarea legii nr 239/2020. As dori sa stiu cum anume se acorda de catre angajator suma de 1500 ... (vezi toată discuția)
Plata educatie timpurie din impozitul pe profit? mirela.m mirela.m Buna ziua, Ma puteti ajuta cu o clarificare, va rog? Conform noilor modificari aduse legii 227/2015 rezulta ca angajatorii care doresc pot oferi ... (vezi toată discuția)