avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Intrebare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Intrebare

Buna ziua!
Intr-o zi fratele meu a primit un telefon de la iubita lui care pangea si ii spunea ca un coleg a batut-o. S-a dus la fac sa o ia si s-a enervat si i-a tras o palma respectivului. Dupa 2 luni a fost chemat la politie. Respectivul facuse plangere si avea si certificat de la IML in care i se recomandau 2 zile de spitalizare. Fratele meu si-a cerut scuze , dar acum mama lui nu vrea sa auda ( nu este minor) si cred ca vrea sa-l dea in judecata. Ideea este ca plangerea a plecat de la politie la parchet, cred.
As vrea sa stiu ce se poate intampla mai departe , v-a primi amenda sau ....? Mentionez ca martorii care au fost la fata locului au inceput sa minta zicand ca a dat cu pumnii si picioarele si el avea doar o tumefactie la niv fetei.

Multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 21:16, 6 Februarie 2008
In functie de certificatul medico legal se poate ajunge pana si la inchisoare.
Da, da, da, pacat ca exista circumstanta atenuanta a provocarii si lipsa pericolului social concret... Va scapa basma curata!
certificatul ala medico legal e totul ...poate sa spuna ca i-a dizlocat dinti si nebunii de astea ....nimeni nu l*a mai oprit sa manance bataie pana s-a dus la medicul legal :))
2 zile ingrijiri medicale, nu spitalizare...
Sa ceara, in baza atenuantelor, o pedeapsa sub minimul special, o pedeapsa cu amenda si sa se dispuna suspensarea executarii ei, termen de incercare 1 an.
Se poate obtine, duceti martori care au vazut-o pe prietena atacata... Intr-un an e gol cazierul...
nu incape vorba de inchisoare...ar fi culmea!!! ...2 zile de ingrijiri ....
art 73 lit b provocarea...si scapa usor...sa isi faca si el rost de martori si la proces inainte!!

Alte discuții în legătură

Codul penal Ruff Ruff Buna ziua! Am fost implicat intro altercatie in care au mai fost implicati inca 5 persoane ,am batut o persoana care a venit neinvitata la o petrecere si ... (vezi toată discuția)
Am fost batuta de prietenul meu-plangere penala bubulina_nico bubulina_nico prietenul meu ma batut fpoarte tare am scos un certificat medico legal ce trebuie sa fac pe mai departe pentru a sta acolo unde ai este locul:(( va rog ... (vezi toată discuția)
7-8 zile ingrijiri medicale... ContSters230506 ContSters230506 am avut o altercatie cu un tip beat care s-a tinut dupa mine sa ma bata si pana la urma l-am batut...el si-a scos certificat medical cu 7-8 zile de ingrijiri ... (vezi toată discuția)