avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie CCC din somaj. Am inteles ca pot ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie CCC din somaj. Am inteles ca pot beneficia de indemnizatie ...

Indemnizatie CCC din somaj.
Am inteles ca pot beneficia de indemnizatie CCC pentru bebe 2 care se naste la 5 luni dupa ce bebe 1 implineste 2 ani, pentru ca se considera primul CCC stagiu cotizat iar acesta ar fi 85% din prima indemnizatie.
Dilema mea este, daca beneficiez de somaj pentru cele 5 luni de cand ies din CCC1 si nasc, venitul somajului intra in calculul pentru CCC2?
Intreb pentru ca nu inteleg modalitatea de calcul a indemnizatiei si cele 5 luni de somaj pot duce la reducerea semnificativa a indemnizatiei (acesta fiind min 500lei/luna).
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: NicoletaMC , utilizator 11:49, 2 Ianuarie 2021
1. Pentru somaj , trebuie sa indepliniti anumite conditii.
www.avocatnet.ro/forum/discu...

2. Daca beneficiati de soma, atunci venitul somajului intra in calculul pentru CCC2.... Intrucat cel de-al doilea copil se naște într-o perioadă de până la 12 luni de la finalizarea concediului pentru creșterea copilului anterior, dacă din calculul indemnizației rezultă un cuantum al indemnizației lunare pentru creșterea copilului mai mic decât cuantumul indemnizației primit anterior nașterii celui din urmă copil, se acordă indemnizația lunară pentru creșterea copilului primită pentru copilul anterior.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Ianuarie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc frumos pentru raspuns.
O zi buna!

Cornel Vasile a scris:

1. Pentru somaj , trebuie sa indepliniti anumite conditii.
www.avocatnet.ro/forum/discu...

2. Daca beneficiati de soma, atunci venitul somajului intra in calculul pentru CCC2.... Intrucat cel de-al doilea copil se naște într-o perioadă de până la 12 luni de la finalizarea concediului pentru creșterea copilului anterior, dacă din calculul indemnizației rezultă un cuantum al indemnizației lunare pentru creșterea copilului mai mic decât cuantumul indemnizației primit anterior nașterii celui din urmă copil, se acordă indemnizația lunară pentru creșterea copilului primită pentru copilul anterior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suprapunere concedii de crestere copil mia_livia mia_livia Buna seara.Vreau sa ma ajutati in urmatoarea situatie:momentan ma aflu in concediu de crestere copil.Am nascut pe 11 iunie 2013 si am concediu pana pe 11 mai ... (vezi toată discuția)
Continuitate ccc adrycary adrycary Buna ziua,sunt in concediu cc pana la varsta de 2ani,am avut contract determinat care a expirat dupa ce am intrat in prenatal si am fost preluata de casa de ... (vezi toată discuția)
Concediu tata cand mama se afla in cc1 si este insarcinata din nou. mamica_monica mamica_monica Buna ziua, In decembrie 2014 am nascut si am ales concediul de crestere al copilului cu durata de 2 ani, urmand ca eu sa stau acasa 1 an si 11 luni, iar sotul ... (vezi toată discuția)