avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... In 1996, bunica soției mele împreună cu soția ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In 1996, bunica soției mele împreună cu soția mea-pe atunci ...

In 1996, bunica soției mele împreună cu soția mea-pe atunci minoră (avea vreo 14 ani) au cumpărat un apartament. Asta a fost dorința bunicii....pt că fiica ei făcuse niste prostii la acel moment și bunica se temea să nu rămână pe drumuri.
Pe contractul de vânzare-cumpărare, sunt trecute amândouă (bunica și nepoata) .
Actualmente, noi locuim acolo împreună cu bunica și fiica bunicii-mama soției mele.
Acum...mama soției mele, o amenință pe fiica ei, că după moartea bunicii o va da în judecată, pt acea jumătate de apartament cu scopul de a-i lua acea cotă parte de 1/2 din casă.
Întrucât la momentul achiziționării apartamentului, soția mea era minoră...deci fără venituri, socra mea are vreo șansă să anuleze acest contract vechi de aproape 25 de ani ?!
Mulțumesc
Pai eu inteleg ca nu-l anuleaza!
Mama sotiei doreste ca dupa moartea bunicii sa obtina jumatatea de apartament a mamei ei. Deci oricum ea are dreptul sa o mosteneasca pe propria mama.
Nu. Mama soției, dorește să obțină pe lângă jumătatea ce ii rămâne după moartea mamei sale și partea soției mele. Adică, practic sa rămână cu tot apartamentul, jumătatea de apartament care este acum a soției mele s-o desființeze. De asta tot amenință ea...că după moartea bătrânei (a bunicii soției ) o să ne arunce în stradă.

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Pai eu inteleg ca nu-l anuleaza!
Mama sotiei doreste ca dupa moartea bunicii sa obtina jumatatea de apartament a mamei ei. Deci oricum ea are dreptul sa o mosteneasca pe propria mama.

Teoretic, din cele spuse de dvs., nu are sanse.
Dar, pentru un raspuns complet si competent este util sa mergeti la un avocat cu actele ce le aveti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa mama pe 2 mase succesorale sorisso2005 sorisso2005 Buna ziua, Am cateva intrebari legate de succesiune. Mama a decedat in 2007 iar succesiunea dupa mama am facut-o acum in 2012. Succesiunea a fost ... (vezi toată discuția)
Mostenire elena_1234 elena_1234 Buna ziua, Am urmatoarea problema: Bunicul mamei mele a murit acum mai bine de 20 de ani. La momentul respectiv apartamentul s-a impartit jumatate intre ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa moartea sotului - sotia ce drepturi are? ioanadaniel ioanadaniel buna ziua. poate ma puteti lamuri si pe mine intr-o problema. Unei prietene ia murit sotul. Ce drepturi are ea in urmatoarele conditii: Sotul ei avea o fata ... (vezi toată discuția)