avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Anii lucrati sunt 3(trei).Am drepul la pensie de boala ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Anii lucrati sunt 3(trei).Am drepul la pensie de boala ? Multumesc ...

Anii lucrati sunt 3(trei).Am drepul la pensie de boala ? Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:23, 6 Ianuarie 2021
Pensia de invaliditate se cuvine persoanelor care nu au împlinit vârsta standard de pensionare prevăzută în anexa nr. 5 Legea 263/2010, care şi-au pierdut total sau cel puţin jumătate din capacitatea de muncă, și care au realizat stagiu de cotizare, în condițiile legii.

Mai multe detalii
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate ieși la pensie pe caz de boală la vârsta de 40 ani? ... AndreeaMihaelaZ AndreeaMihaelaZ Se poate ieși la pensie pe caz de boală la vârsta de 40 ani? Precizez,pe cartea de muncă sunt deja 20 ani. (vezi toată discuția)
De ce foloase poate beneficia o persoană care s-a îmbolnăvit ... ManuelBujor ManuelBujor De ce foloase poate beneficia o persoană care sa înbolnăvit de o boală cronică în timpul satisfacerii stagiului militar obligatoriu? Mulțumesc. (vezi toată discuția)
Câtă vechime trebuie sa am că sa pot beneficia de pensionarea ... DenisaManolache DenisaManolache Câtă vechime trebuie sa am că sa pot beneficia de pensionarea pe caz de boala .Menționez că nu am nici o zi lucrata însă as dorii sa mă angajez .De la ... (vezi toată discuția)