sunt ansarcinata an 2 luni si as dori sa aflu ce pot face an vederea primiri de gratuitate la spital pe parcursul sarcini,mentionez ca nu am un loc de munca si cheltuelile de spitalizare analize sunt prea mari,am anteles ca pot beneficia si de gratuitate dar nu stiu unde sa ma adreses cu stima si respect elena
Dvs sunteti asigurata fara plata contributiei, conform legii sanatatii nr 95/2006, astfel:
Art. 213. - (1) Urmatoarele categorii de persoane beneficiaza de asigurare, fara plata contributiei:
f) femeile insarcinate si lauzele, daca nu au nici un venit sau au venituri sub salariul de baza minim brut pe tara.
(3) Persoanele care au calitatea de asigurat fara plata contributiei vor primi un document justificativ special, carnet sau adeverinta de asigurat fara plata contributiei eliberat de casa de asigurari de sanatate, care atesta aceasta calitate in urma prezentarii la casa de asigurari a documentelor care dovedesc ca se incadreaza in prevederile alin. (1) sau alin. (2). Acest document va fi vizat periodic, dupa caz, in urma prezentarii, de catre persoana interesata, la casa de asigurari, a documentelor care dovedesc mentinerea conditiilor de incadrare in categoria asiguratilor fara plata contributiei, in conditiile stabilite prin ordin al presedintelui CNAS.
Sa auzim de bine,
pt raspunsul dnei grace:
=D>clar, scurt si la obiect,
eu vin cu niste precizari care doar Dna Elena va sti daca o vor ajuta sau nu:
in ipoteza in care sunteti din Bucuresti: la CNASMB pe siteul www.casmb.ro va uitati unde trebuie sa va adresati in cazul dvs, caci tine si de fiecare sector in parte, sa presupunem ca locuiti in sect. 4,va duceti la sediul din gorjului intr. capelei, de unde vi se va da o lista cu cele necesare , or sa va trimimta dupa adeverinta de asigurat (in incinta pol. Vitan la parter), -apoi la registrul comertului sa cereti adev. cum ca nu sunteti inregistrata ca platitor taxe si impozite in ultimii 5 ani, apoi la adm. financiara pt. dovada, precum ca nu aveti venituri.
. Cu aceste acte dar si cu adev. de la medicul de fam. unde sunteti inscrisa, sa faceti dovada ca sunteti luata in evidenta, cu toate aceste acte va intoarceti din nou la cnas, iar ei va vor lua in evidenta. Tot pe site-ul lor gasiti si informatii despre gratuitati, spitale doctori, tot ce aveti nevoie sa stiti.
Sarcina usoara si un bene sanatos va doresc cu draga inima.