avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA si impozit vanzare casa.
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA si impozit vanzare casa.

Buna ziua stimati domni/doamne,

Am cumparat in 2018 o casa in scop personal, dar nu am locuit in ea. Anul acesta am primit o oferta sa o vindem, peste 450 mii lei, si am acceptat. Ce taxe trebuie sa platim peste ce depaseste 450 mii lei? Din ce am citit am dedus ca 3% impozit, dar nu inteleg cu TVA, nu este locuinta personala in sensul ca locuim in alta parte, dar nu e o vanzare cu continuitate (adica nu am mai vandut si nu mai vindem nimic).

Apoi, alta intrebare. E posibil cu banii respectivi pe viitor sa cumparam o alta casa. Tot asa fara scop de a o vinde, dar, dupa cum se pare, nu stim niciodata ce ne rezerva viitorul. Am inteles ca daca o cumparam acest an, oricand o vindem am plati 19% TVA pe suma totala (pt ca deja am avut o tranzactie peste plafon), si ar fi considerata continuitate. Daca facem antecontract in anul acesta si platim un avans (sau chiar toata suma), dar contractul il facem anul viitor, se mai considera continuitate? Nu doresc sa eludez nicio taxa, chiar nu facem tranzactii imobiliare in scop comercial, si atunci nu mi se pare chiar in regula daca vreodata intervine o vanzare sa platesc 19%, pt ca am platit odata taxe pe banii nostri.
Va multumesc frumos pentru raspunsuri!
Ultima modificare: Joi, 7 Ianuarie 2021
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament Ioan333 Ioan333 Buna ziua Cate apartamente( noi si/sau vechi) poate o persoana fizica cumpara intrun an si detine fara a avea firma ? Ce obligatii revin proprietarului din ... (vezi toată discuția)
Doua contracte de vanzare-cumparare, un singur apartament vishy88 vishy88 Buna ziua, Dorim sa cumparam un apartament. Sunt doi proprietari dupa succesiune, cu cota parte 1/2. Proprietarii au propus sa facem doua contracte de vanzare ... (vezi toată discuția)
Antecontract "prima casa" v1, conditii minimale pt a fi valabil Chicken Chicken Seara buna Doresc sa prind forma actuala a programului "Prima Casa", cea valabila pentru antecontracte incheiate pana pe 15.02.2010. Asta [u]in scop strict ... (vezi toată discuția)