avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Reabilitare de drept/Reabilitarea judecatoreasca
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Reabilitare de drept/Reabilitarea judecatoreasca

Buna ziua, Am fost condamnat la 3 ani cu suspendare in anul 2011, iar timp de 6 ani de probatiune, ultima intrevedere cu ofiterul de probatiune fiind in iulie 2017. exista posibilitatea de a interveni reabilitarea de drept? Daca nu, in ce conditii pot solicita reabilitarea (tinand cont ca nu mai detin documentele de la proces: dosar, cereri, etc). Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Diana.28_17 , utilizator 09:58, 12 Ianuarie 2021

Având in vedere existența condamnării in baza vechiului cod penal, reabilitarea intervine de drept la data împlinirii termenului de supraveghere.
Mergeți și solicitați un certificat de cazier judiciar de la poliție, sa vedeți dacă mai figurați cu acea condamnare.
Dacă da, exista doua posibilități:
- cerere la IJP pentru radierea datelor înscrise in cazier sau
- in instanța, cerere de constatare a intervenirii reabilitării de drept.
Da, aveti sanse foarte mari de reușită fiind vorba de reabilitare de drept.
Reabilitarea judecătorească este mai complicata.
Buna ziua, Am mai cerut un certificat de cazier judiciar astazi, pentru a avea toate datele pe care ar trebui sa le trec in cerere. Astfel in cazier sunt inscrise urmatoarele:
Condamna la 1 an 6 luni inchisoare pentru savarsirea faptei prev.de art.8 Lg.39/2003,art.323CP
Condamna la 3 ani inchisoare pentru savarsirea faptei prev.de art.270 alin.3 CP, art.274 LG. 86/2006.
Condamna la 1 an inchisoare pentru savarsirea faptei prev.de art.9 alin.1 Lg.241/2005.
Condamna la 6 luni inchisoare pentru savarsirea faptei prev,de art.296'1 alin.1 Lg.571/2003.
Contopeste 3 ani inchisoare cf.art.86'1 si'2 CP suspenda executarea pedepsei sub supraveghere - termen de incercare 6 ani si interdictia drepturilor prev. de art.64 alin.1 lit.a CP pe o perioada de 2 ani, art.64 alin.1 lit.b CP pe o perioada de 2 ani, art.64 alin.1 lit.c CP pe o perioada de 2 ani . dispusa prin S.P nr.29 din 02/02/2012 nr. dosar XXXX , an dosar 2012, Tribunalul Dambovita def. prin D.P. 119 la 16/08/2012 Curtea de apel Ploiesti.

Cum ar trebui procedat acum in vederea reabilitarii? Exista posibilitatea sa intervina reabilitarea de drept? Daca da, cand ar fi trebuit sa intervina?
Va multumesc
Ultima modificare: Luni, 11 Ianuarie 2021
Diana.28_17, utilizator
Ar fi trebuit șterse din oficiu.
Variantele sunt cele pe care le-am menționat mai sus.
Ultima modificare: Luni, 11 Ianuarie 2021
Duca Oana, Avocat
Nu cred ca se vor sterge din oficiu, dar aveti dreptul sa solicitati unitatii de politie si vedeti ce va raspund.
Daca nu le sterg, o sa fie necesar sa va adresati instantei cu o cerere prin care sa solicitati sa constate intervenirea reabilitarii de drept.

Alte discuții în legătură

Reabilitare cazier danny870 danny870 Buna ziua am avut o condamnare la 8 luni de inchisoare cf. art. 81,82 cp si suspendat conditionat executarea pedepsei cu termenu de incercare de 2 ani si 8 ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea de drept Wendoll73 Wendoll73 Buna ziua ma numesc Cristi si as dori sa stiu si eu cand voi avea cazieru curat. În data de 01.08.2014 am fost condamnat la 8 luni închisoare cf.art.86^1 si ... (vezi toată discuția)
Reabilitare de drept - codamnare pedeapsa inchisoare cu aplic.art 86 ind.1 si 2 din vechiul cod penal Adrian-3G Adrian-3G Buna ziua! As dori sa stiu cand intervine reabilitarea de drept.. Cazier: Condamna la 2 ani si 6 luni inchisoare cf art 86^1 si ^2 CP suspenda executarea ... (vezi toată discuția)