avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua, Va scriu în speranța unui răspuns care ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua, Va scriu în speranța unui răspuns care sa ma ajute ...

Bună ziua,

Va scriu în speranța unui răspuns care sa ma ajute sa comunic eficient cu locatarii din blocul unde locuiesc privind anumite demersuri pe care dorim sa le facel în viitorul apropiat.
Precizez ca locuiesc de 7 ani într-un imobil de 2 etaje, în București, sector 3. Nu avem asociație de proprietari iar de când m-am mutat ne gestionam singuri toate cheltuielile, fără a exista probleme. Am reparat pe cont propriu, în timp, ce face parte ca părți comune imobil fără a fi probmele între vecini ci mai mult cu firmele pe care le-am angajat care au profitat de situație, neavând un administrator prea dedicat. Am vrea sa ne facem asociație dar doar pe un tronson de scara, suntem oarecum separati pe canalul de apa, fiind contorizat separat, însă m-am tot interesat și vreau sa știu dacă legal putem funcționa ca o asociație de locatari cu drepturi pe un tronson de scara însă neînregistrat în anaf și alte instituții. Ca asociație proprietari. Sau cum putem activa independent dar organizați în cazul în care avem nevoie de a sesiza autorităților nereguli sau alte probleme? Mulțumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:59, 10 Ianuarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asociatia o puteti constitui in conditiile legii 196/2018 :
[ link extern ]
Din punct de vedere utilitati, trebuie sa indepliniti conditia de la art. 13:
Articolul 13
(1)Asociatia de proprietari se infiinteaza prin acordul scris a cel putin jumatate plus unu din numarul proprietarilor dintr-un condominiu.
(2)In condominiile cu mai multe tronsoane sau scari se pot constitui asociatii de proprietari pe fiecare tronson ori scara in parte numai in conditiile in care proprietatea comuna aferenta tronsoanelor sau scarilor poate fi delimitata si in conditiile in care exista bransamente separate pe fiecare scara sau tronson.

Conform disp L nr 19/2018 puteti sa infiintati asociatie de proprietari si pe tronson in conditiile in care tehnic exista separatie cu bransament si aparate contorizat consum utilitati

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua.am și eu o intrebare.acum patru ani ne-am transformat ... Mircea Cojocaru Mircea Cojocaru Bună ziua.Am și eu o intrebare.Acum patru ani ne-am transformat din asociație de locatari în asociație de proprietari.Blocul este format din 4 scari.Pina ... (vezi toată discuția)
Separare lidia01 lidia01 cum procedezi cand vrei ca tu sa ramai cu asociatia mama iar scara cealalta sa isi infiinteze asociatia lor de proprietari (vezi toată discuția)
Noi avem o asociație de proprietari pe scară, dar nu ne-am ... zmarius zmarius Noi avem o asociație de proprietari pe scară, dar nu ne-am despărțit de cealaltă asociație, având restanțieri. Plățile (apă și curent pe scară) le ... (vezi toată discuția)