avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apartamentul meu este sub casa liftului si acoperisul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apartamentul meu este sub casa liftului si acoperisul liftului ...

Apartamentul meu este sub casa liftului si acoperisul liftului este nesecurizat ,un carton pus peste tabla ,plin de apa .
Deja acum citiva ani unul din pereti in interiorul casei liftului a fost imbibat de apa ! Acum am rugat din nou sa se faca acoperisul conform si sa nu mai fie apa pe acoperisul casei liftului .
Asociatia de proprietari nu face nimic pentru rezolvarea problemei ,iar salariatul care se ocupa de lift a zis ca nu e o problema,ca acum e doar apa intr un colt si atit !
Unde pot face reclamatie ? Sau ce pot face sa se rezolve problema ?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 06:57, 13 Ianuarie 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dupa ce ati sesizat in scris conducerea executiva a asociatiei, cu numar de inregistrare, reclamatie puteti face la primarie, conform art. 102 alin 1 litera c) din legea 196/2018 :
Articolul 102
(1)Urmatoarele fapte constituie contraventii, daca nu au fost savarsite in astfel de conditii incat sa constituie, potrivit legii penale, infractiuni:
......................
c)neluarea de catre asociatia de proprietari, de presedinte sau de catre comitetul executiv al asociatiei de proprietari a tuturor masurilor necesare pentru repararea, reabilitarea si mentinerea in stare de siguranta si functionare a condominiului si a instalatiilor comune aferente pe toata durata existentei acestora, conform prevederilor legale in vigoare;
.....................
(2)Contraventiile prevazute la alin. (1) se sanctioneaza dupa cum urmeaza:
.........................................
b)faptele prevazute la alin. (1) lit. a), b), c), r) si s), cu amenda de la 200 lei la 1.000 lei;
....................
(4)Constatarea contraventiilor prevazute la alin. (1), facuta la sesizarea oricarei persoane interesate sau din oficiu, precum si aplicarea sanctiunilor corespunzatoare se fac dupa cum urmeaza:
.......................
b)de catre primari sau de imputernicitii acestora sau de catre Politia Locala in cazul faptelor prevazute la alin. (1) lit. a)-e), i)-m) si o)-s);




~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara,o intrebare-=se poate da asociatia de proprietari in ... nicufocsani nicufocsani buna seara,o intrebare-se poate da asociatia de proprietari in judecata pentru repararea acoperisului?tin sa precizez ca acoperisul este intr-o stare de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am si eu o problema legata de refularea wc-ului si ... Anda.elena Anda.elena Buna ziua, Am si eu o problema legata de refularea wc-ului si a scurgerii din pardoseala atunci cand ploua. Blocul si subsolul blocului au fost reabilitate ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! va rog frumos daca ma puteți ajuta cu o informație:locuiesc ... Cosmin F. Cosmin F. Bună ziua! Va rog frumos daca ma puteți ajuta cu o informație:locuiesc într-un apartament situat la parter. In urmă cu aproape 2 săptămâni am simțit ... (vezi toată discuția)