avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apartamentul meu este sub casa liftului si acoperisul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apartamentul meu este sub casa liftului si acoperisul liftului ...

Apartamentul meu este sub casa liftului si acoperisul liftului este nesecurizat ,un carton pus peste tabla ,plin de apa .
Deja acum citiva ani unul din pereti in interiorul casei liftului a fost imbibat de apa ! Acum am rugat din nou sa se faca acoperisul conform si sa nu mai fie apa pe acoperisul casei liftului .
Asociatia de proprietari nu face nimic pentru rezolvarea problemei ,iar salariatul care se ocupa de lift a zis ca nu e o problema,ca acum e doar apa intr un colt si atit !
Unde pot face reclamatie ? Sau ce pot face sa se rezolve problema ?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 06:57, 13 Ianuarie 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dupa ce ati sesizat in scris conducerea executiva a asociatiei, cu numar de inregistrare, reclamatie puteti face la primarie, conform art. 102 alin 1 litera c) din legea 196/2018 :
Articolul 102
(1)Urmatoarele fapte constituie contraventii, daca nu au fost savarsite in astfel de conditii incat sa constituie, potrivit legii penale, infractiuni:
......................
c)neluarea de catre asociatia de proprietari, de presedinte sau de catre comitetul executiv al asociatiei de proprietari a tuturor masurilor necesare pentru repararea, reabilitarea si mentinerea in stare de siguranta si functionare a condominiului si a instalatiilor comune aferente pe toata durata existentei acestora, conform prevederilor legale in vigoare;
.....................
(2)Contraventiile prevazute la alin. (1) se sanctioneaza dupa cum urmeaza:
.........................................
b)faptele prevazute la alin. (1) lit. a), b), c), r) si s), cu amenda de la 200 lei la 1.000 lei;
....................
(4)Constatarea contraventiilor prevazute la alin. (1), facuta la sesizarea oricarei persoane interesate sau din oficiu, precum si aplicarea sanctiunilor corespunzatoare se fac dupa cum urmeaza:
.......................
b)de catre primari sau de imputernicitii acestora sau de catre Politia Locala in cazul faptelor prevazute la alin. (1) lit. a)-e), i)-m) si o)-s);

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara,o intrebare-=se poate da asociatia de proprietari in ... nicufocsani nicufocsani buna seara,o intrebare-se poate da asociatia de proprietari in judecata pentru repararea acoperisului?tin sa precizez ca acoperisul este intr-o stare de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am si eu o problema legata de refularea wc-ului si ... Anda.elena Anda.elena Buna ziua, Am si eu o problema legata de refularea wc-ului si a scurgerii din pardoseala atunci cand ploua. Blocul si subsolul blocului au fost reabilitate ... (vezi toată discuția)
Ce acțiune pot lua împotriva cenzorului? este mana în mana ... EliodorDoru EliodorDoru Ce acțiune pot lua împotriva cenzorului?Este mana în mana cu conducerea asociației de proprietari: asociația de proprietari nu convoacă adunările ... (vezi toată discuția)