avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire, donatie avere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire, donatie avere

tatal meu vrea sa-mi treaca averea numai mie nu si sorei mele deoarece nu are un comportament adecvat , se poarta urat cu dansul si il ameninta cu moartea intr-o buna zi cum poate tatal meu sa imi treaca averea fara sa stie sora mea?mama a decedat in urma cu 3ani si nu am facut taxa de succesiune cum putem rezolva aceasta situatie ? va multumesc pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 22:07, 30 Decembrie 2009
Buna seara. Puteti incheia cu tatal un contract de vanzare -cumparare sau un contract de intretinere. Este necesar insa ca mai intai sa dezbateti succesiunea dupa mama dvs. Apoi, consultati-va cu notarul si asupra actului pe care urmeaza sa il incheiati cu tatal .
daca deschidem taxa este importanta prezenta sorei mele
Da, este necesara prezenta tuturor succesibililor in fata notarului.
tot odata cu taxa se trec si mostenirile pentru ca tatal meu chiar nu vrea sa ii treaca nimic
sora mea momentan este plecata din tara.este maritata cu un turc si fac sarbatorile la el se poate acum cand nu este in tara sa fac cu tatal meu act de vanzare cumparare pe avere?ma candesc ca se poate prin acest act sa intru in posesia averi doar eu nu si ea

Alte discuții în legătură

Cum poate sora mea dovedi ca a cumparat partea mamei noastre din casa - exista un act de vanzare cumparare, dar banii s-au dat ? Anca Ionescu Anca Ionescu Suntem 2 surori; dupa moartea ultimului parinte - mama - am vrut sa facem succesiune si sora mea a zis ca mama i-a vandut mai demult partea ei dupa succesiunea ... (vezi toată discuția)
Mostenire calin felicia calin felicia Tatal meu a decedat in luna august 2010. Eu cu sora mea suntem mostenitoarele tatalui meu. De la ce data pot sa deschid masa succesorala eu si sora mea ? (vezi toată discuția)
Mostenire mariaadelina mariaadelina buna ziua,am si eu o antrebare:daca mama traieste si are doi copii poate vreunul dintre cei doi fii sa ai ceara o anumita suma de bani ca fiind dreptul sau de ... (vezi toată discuția)