Sunt parte vatamata intr un dosar in care inculpatul a savarsit infractiunea de inselaciune si violare de domiciliu. In urma contopirii pedepselor, inculpatul urmand sa execute 3 ani inchisoare. in temeiul art.71 al.2 c.p., aplica inculpatului ped. accesorie a interzicerii drepturilor prev.de art.64 lit.a teza ii si art.64 lit b c.p., din mom. ramanerii def. a hot.de condamnare, pana la terminarea exec. pedepsei. In baza art.86/1 c.p., suspenda execut. pedepsei sub supraveghere. Fixeaza termen de incercare 5 ani, Atrage atentia inculp.asupra dispoz. art .86/4 c.p. si i cere sa se supuna unor masuri de supraveghere. In temeiul art.71 alin.5 c.p., suspenda executarea pedepsei accesorii pe durata suspend.execut. pedepsei sub supraveghere. Admite in parte cererea pt.despagubiri formul. de p. vatamata si oblig. pe inculpat sa plateasca acesteia suma respectiva actualizata la data executarii.bineinteles si cheltuieli de judec.Prezenta sentinta,ramasa definitiva, s-a investit cu formula executorie la incep.an 2009. Chemat la biroul execut. judecatoresc in prezenta mea a declarat ca nu se opune la executare insa nu are posibilitati, bunuri mobil. si imobil. nici loc de munca. A doua oara am mers cu execut., organ.de ordin. la domiciliul acestuia bloc ANL. Era plecat de acasa. Executorul a intocmit un alt proces-verbal mentionand ca debitorul se sustrage de la execut. silita si nu respecta hot. judec. prin care a fost obligat la plata despagubirilor catre creditoare.
Mentionez ca execut. jud. mi-a spus ca nu are ce sa-i mai faca si mi-a sugerat sa fac o actiune in instanta pt.nerespectarea hot. judec., sustragere la executare si conf.art. 84 c.p.pt.revocarea in cazul neexecutarii obligatiilor civile.
Sa fac o plangere prin care sa cer schimbarea pedepsei cu suspendare in pedeapsa cu inchisoare. Eu vreau sa mi recuperez banii [e o suma consistenta] iar pt.fapta sa faca puscarie. E tepar a facut multe victime prin planuri diabolice. Cazierul ii este curat.Va plati oare?
Ce pot sa mai fac?Am o sentinta definitiva si irevocabila si nu poate fi facuta executarea silita.Nici avoc. nici judec .nu au cerut sechestru asiguratoriu .Avocatul nu m a pregatit .
Mai am vreo sansa? Astept respunsul dumneavoastra .Va multumesc anticipat!
Da, condamnatului ii poate fi revocata masura suspendarii pedepsei sub supraveghere pentru neplata cu rea credinta a despagubirilor civile. Trebuie insa facuta dovada relei sale credinte. Daca el se afla in o,posibilitate de plata si nu dispune de bunuri care sa poata fi executate silit...nu stiu daca instanta va decide revocarea
1. Odata ce a fost condamnat nu mai are cazierul "curat"!B-)
2. LIpsa disponibilitatilor de plata si a surselor de venit nu inseamna neaparat rea-credinta!Reaua-credinta trebuie dovedita in sensul de a aduce probe ca are bunuri (mobile sau imobile) pe numele altor persoane , ca are surse de venit pe care le ascunde , ca intentionat nu plateste suma de bani care v-o datoreaza.
3. Parerea mea este ca aveti sanse sa obtineti revocarea suspendarii executarii pedepsei deoarece este evident ca daca el nu aduce in instanta dovezi ca doreste sa va restituie banii si ca face toate diligentele in acest sens , practic nu il intereseaza sa va restituie banii si nici nu o va face vreodata! Motiv pentru care instanta trebuie sa ia masura revocarii suspendarii si sa il trimita acolo unde ii este locul!B-)
Succes si mult noroc!
:offtopic: Ce avocat ati avut daca nu a cerut sechestru asigurator pe bunurile individului in conditiile in care va datora o suma asa mare de bani? Hmmm....nu vreau sa fiu tendentios! Dar exista un mare DAR....
Incep prin a spune.. ms ptr raspunsurile dumneavoastra.
Eu mergeam pe ideea ca daca i se poate "converti" pedeapsa in inchisoare.. as avea si eu mai multe sanse de a recupera banii de care am fost inselat.
El bani are, nu e problema, dar numai ca e greu de facut dovada de acest lucru.. ca la noi in tzara daca esti un pic "smecher" faci bani fara sa fii angajat.
Am schimbat si eu vreo cativa avocati care, cred eu, intentionat au inceput sa ma amane asa din senin, dat fiind faptul ca inculpatul a intervenit pe la ei.. mda in fine..
De fapt revocarea masurii suspendarii executarii pedepsei sub supraveghere chiar acest lucru presupune: condamnatul isi va executa pedeapsa intr-un loc de detentie, asa cum ar fi fost de la inceput, daca instanta nu ar fi considerat ca el isi poate ispasi pedeapsa si in libertate, insa , sub supravegherea organelor indrituite( serviciul de probatiune) , si sub conditia respectarii anumitor interdictii si masuri dispuse pentru perioada termenului de incercare. Exista, din cate se pare, sansa acestei ,,convertiri) :)
Orice fenomen ,daca nu este stopat, are sansa sa se extinda, sa evolueze . De aceea ar fi indicat ca, atunci cand exista certitudinea unei astfel de fapte, partea a caror interese au fost lezate, sa ia atitudine si sa sesizeze conducerea baroului de avocati. Daca insa exista simple suspiciuni, ipoteze ...nu se prea poate face nimic.