avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inventarierea anuala
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inventarierea anuala

Conform Ordinului 2861/2009 "din comisia de inventariere nu pot face parte gestionarii depozitelor supuse inventarierii, contabilii care ţin evidenţa gestiunii respective şi nici auditorii interni sau statutari".
Va rog sa-mi spuneti daca fac parte din corpul de control al institutiei, nu intru in incompatibilitate daca sunt presedintele comisiei de inventariere?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 15:50, 1 Ianuarie 2010
Nu puteti fi presedintele comisiei de inventariere dar puteti verifica efectuarea procesului de inventariere.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Decembrie 2009
Angela D, Consultant resurse umane
Parerea mea este ca ati fi una dintre cele mai indicate si competente persoane, avand in vedere ca obiectivul inventarierii coincide in mare masura cu atributiile unui organ de control intern (a nu se confunda cu auditul intern). Nu aveti nici calitate de gestionar, nici de tinere evidenta gestiune, nici de auditare. Managementul v-a delegat o sarcina pe masura increderii pe care o are in Dvs.

Succes!
Daca nu aveti niciuna dintre functiile mentionate de catre Ordinul nr. 2861/2009 puteti fi membru in comisia de inventariere.
Am presupus ca este functia de auditor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Membru in comisia de inventariere Udrea Dan Udrea Dan Eu sunt magaziner intr-o societate relativ mare, cu capital de stat. Prin decizie am fost numit sa fac parte din comisia de inventariere. Ca MAGAZINER pot face ... (vezi toată discuția)
Comisia receptie mijloace fixe elia8 elia8 Buna ziua, Gestionarul poate face parte din comisia de receptia cantitativa si calitativa a mijloacelor fixe? Unde scrie ca este interzis? Va multumesc ... (vezi toată discuția)
Procedura de inventariere ukzspan ukzspan Din comisia de inventariere la o institutie poate face parte persoana care are controlul financiar preventiv propriu, din cate stiu eu fisa mijlocului fix ... (vezi toată discuția)