avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate cumpara cota parte a unui imobil daca exista ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate cumpara cota parte a unui imobil daca exista proces pe rol la acel imobil desi inainte era ok? Buna seara! Eu am un apartament luat 50-50% cu fostul meu prieten. ...

Buna seara! Eu am un apartament luat 50-50% cu fostul meu prieten. Amandoi suntem proprietari cu parti egale si amandoi aparem asa in CF! Eu as dori sa cumpar partea lui de apartament, intrucat ne-am despartit, dar intre timp(de cand am luat apartamentul si pana acum cateva luni) a aparut un proces pe rol, prin care vecinii de vizavi de blocul cu apart nostru, au dat in judecata firma care a construit blocul cum ca e prea inalt! Aprobari de la stat si toate actele necesare au fost! Doar ca ei in continuare sustin ca nu e ok si vor despagubiri! Conf sedintelor de la bloc cica s-ar putea ajunge in cel mai rau caz si la demolarea blocului- desi e putin probabil, dar depinde cine judeca cazul in sine... si de asemenea se mai zvonea legat de faptul ca ne vom pierde CFurile in cazul in care pierdem procesul! Lasand toate acestea la o parte... sa zicem ca eu as vrea sa cumpar totusi - partea fostului meu- intrucat nu poate sa ma astepte de bani la infinit si procesele dureaza si ani de zile uneori- se poate sa trec legal pe mine si partea lui de apart? La notar, cu CF si toate actele in regula, chiar daca procesul cu blocul nu e finalizat?
Multumesc pt raspuns!
Seara frumoasa tuturor!
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 10:53, 20 Ianuarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La vânzare, vânzătorul precizează că nu există litigii asupra imobilului vândut. Chiar și dvs, în calitate de cumpărător cunoașteți acest aspect. dacă acceptați riscul, consider că se poate realiza vânzarea. Vorbiți cu notarul care instrumentează vânzarea.
Dacă litigiul este notat la Cartea Funciară și apare la rubrica sarcini, nu o sa reușiți să încheiati vanzarea.
Dacă litigiul este notat la Cartea Funciară și apare la rubrica sarcini, nu o sa reușiți să încheiati vanzarea.

Am scos ieri CF-ul, ca persoana fizica si nu apare despre litigiu absolut nimic.
Asta inseamna ca e in regula oare? Ca procesul nu afecteaza CF-ul?
Teoretic e in regula, insa soarta actului va depinde de finalizarea procesului, cel mai probabil.
Daca extrasul de carte funciara e "curat", notarul va ia oricum o declaratie pe proprie raspundere ca imobilul nu e in litigiu, ceea ce inseamna ca nu ii puteti imputa notarului absolut nimic ulterior.
Daca veti declara in fals ca imobilul nu e in litigiu, este problema dvs....
Nu vrem sa declaram fals, vrem sa declaram ca e in litigiu doar ca totusi dorim sa mergem mai departe cu vanzarea. Asa nu va accepta notarul?

Alte discuții în legătură

Poate fi vanduta o proprietate daca este deschis un proces? Arkadian84 Arkadian84 am un proces cu o persoana pentru o proprietate si ma intereseaza sa stiu daca legal poate sa vanda acel teren, si daca l-a vandut ce e de facut?? (vezi toată discuția)
Inscriere litigiu in cf-are cineva obligativitatea? Leri Leri Are cineva obligativitatea inscrierii litigiului in cartea funciara, atunci cand obiectul litigiului il constituie un apartament? Am sunat de curand la ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare a unei suprafete in litigiu ContSters115731 ContSters115731 Buna dimineata.Am cumparat recent o suprafata de teren de pe titlul de proprietate al unei persoane, si desi stapanesc atat cat am cumparat, am fost data in ... (vezi toată discuția)