avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Este nevoie sa constitui in fiecare an rezerva legala?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Este nevoie sa constitui in fiecare an rezerva legala?

REZERVA LEGALA
Sunt microintreprindre si am doua cazuri;
1)o societate noua nu a avut profit si nu am constituit rezerve legale,voi constitui cand o sa am profit
2)pt o societate sa constituit suma 40 lei din primul an rezerva legala avand capital social 200 lei ,avand profit 2000lei,inregistrand profitul la 1 ianuarie 1960 lei
3)intrebarea este am procedat bine in cele 2 cazuri, si daca este nevoie sa constitui in fiecare an rezerva legala?
Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Ianuarie 2021
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Rezerva legala Cristina Vasile Cristina Vasile Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine: In perioada 2005-2007 am avut pierdere SI nu am avut din ce sa constitui rezerva legala. Anul 2008 a iesit cu ... (vezi toată discuția)
Rezerva legala vioviod vioviod daca in decembrie 2009 am constituit rezerva legala (in cazul meu capital social 200 lei, rezerva legala 40 lei), in decembrie 2010 mai constitui aceasta ... (vezi toată discuția)
Rezerva legala luciapap luciapap Profitul brut este de 46.612, iar capitalul social 200,inca nu sa contituit rezerva legala, firma este de cativa ani,rezerva l este deduct 5% din profitul b ... (vezi toată discuția)