avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... CASCO, dauna totala.
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

CASCO, dauna totala.

In caz de dauna totala, la o asigurare in valoare de 10.000 Euro (de ex.), 7.500 este valoarea de despagubire si 2.500 este valoarea epavei.
Pot fi silit sa accept suma de 10.000 Euro ca despagubire, in loc de 7.500 Euro + Epava?
Daca, de fapt, masina are daune doar de 6.000 (nu e dauna totala, dar
s-au "umflat" daunele) si asiguratorul vinde la licitatie epava cu 5.000 de euro, atunci inseamna ca asiguratorul isi recupereaza 1.000 de euro pe spezele mele (in loc sa am o masina reparata, am 10.000 Euro, in timp ce masina are o valoare de piata de 5.000 euro epava + 6.000 reparatiile).
In acest fel asiguratorul este tentat sa umfle cheltuielile de reparatie, ca sa iasa dauna totala.
Intrebare:
1. Am drept de a renunta la unele reparatii din nota de constatare CASCO?
2. Am drept de a hotărâ ca doresc 7.500 Euro despagubire + Epava, in loc de 10.000 Euro? In fond, epava este inca proprietatea mea, pot fi silit sa o instrainez?
3. In caz ca nu pot hotărâ ca epava sa îmi revina si asiguratorul scoate masina la licitatie, la ce pret o poate scoate?
4. La acea licitatie, am drept de preemtiune?
Ultima modificare: Miercuri, 20 Ianuarie 2021
BugZileriu, utilizator

Alte discuții în legătură

Dauna totala sau plata reparatiilor gexgec gexgec Buna ziua, Valoare estimata a reparatiei masinii este de 40.000 ron, iar valoare sumei asigurate casco este 9839. Cei de la casco au dreptul sa o declare ... (vezi toată discuția)
Asigurare casco Ileana2013 Ileana2013 Recuperare indemnizatie in caz de dauna totala. Am avut un accident si cei de la firma de asigurari unde am polita CASCO au evaluat costul reparatiei si au ... (vezi toată discuția)
Despagubire dauna totala asiban raditalidia raditalidia Am o masina luata in leasing in anul 2007 , valoarea de noua a masinii a fost de 12000 euro . La incheierea politei casco de catre Asiban s-a facut o greseala ... (vezi toată discuția)