avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Daca imi expira cartea de identitate dar locuinta unde ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Daca imi expira cartea de identitate dar locuinta unde stau este ...

Daca imi expira cartea de identitate dar locuinta unde stau este pe numele tatalui care a decedat si nu am timpul necesar pentru a face succesiunea,exista vreo solutie de a imi face o noua carte?
Cel mai recent răspuns: Ronaldvexa , utilizator 20:50, 24 Martie 2021
Daca aveti si acum in buletin domiciliul la adresa parintilor se poate. Daca nu, nu. Afirmatia cum ca ,,nu am timpul necesar pentru a face succesiunea`` nu e normala. Cereti sa vi se dea dar nu vreti sa va indepliniti obligatiile legale de a revendica ceea ce vi se cuvine de drept pentru a nu pune autoritatile pe drumuri nejustificat. In fine. Exista posibilitatea de a formula o cerere prin care politistul sa se deplaseze la domiciliul dvs. si sa constate ca locuiti efectiv la adresa indicata.
Ultima modificare: Joi, 21 Ianuarie 2021
Justitiarul711, utilizator
Eu cred ca afirmatia mea referitoare la timp e foarte normala.Cartea de identitate imi expira in scurt timp iar demersurile pt succesiune pot dura pana la 1 luna de zile.

Justitiarul711 a scris:

Daca aveti si acum in buletin domiciliul la adresa parintilor se poate. Daca nu, nu. Afirmatia cum ca ,,nu am timpul necesar pentru a face succesiunea`` nu e normala. Cereti sa vi se dea dar nu vreti sa va indepliniti obligatiile legale de a revendica ceea ce vi se cuvine de drept pentru a nu pune autoritatile pe drumuri nejustificat. In fine. Exista posibilitatea de a formula o cerere prin care politistul sa se deplaseze la domiciliul dvs. si sa constate ca locuiti efectiv la adresa indicata.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti depune actele pentru cartea de identitate provizorie.

Cartea de identitate provizorie se eliberează când persoana fizică nu posedă toate actele necesare pentru eliberarea cărţii de identitate.
Conform Legii 55/2020, art.4 alin.5 cartea dvs. de identitate chiar expirata dupa 1 martie 2020 inca este valabila pana la ridicarea starii de alerta si inca 90 de zile dupa aceasta data. Asa ca cel mai bine ar fii sa faceti un efort bine venit si sa deschideti succesiunea, scutindu-va astfel de a solicita o carte provizorie, care practic nu va ajuta deoarece repet cartea dvs. inca este valabila chiar si dupa expirare atat cat suntem inca in stare de alerta.
Ultima modificare: Duminică, 24 Ianuarie 2021
Justitiarul711, utilizator
Starea de alertă a început pe 15 mai 2020. Anterior, a fost starea de urgență începând cu 16 martie 2020. Cum ar putea cartea de identitate sa fie valabila daca ea a expirat înaintea stării de urgență?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de identitate si pasaport la notar. georgiana.calen georgiana.calen Locuiesc in Regatul Unit de 12 ani si ampasaport romanesc valid. Cartea de identitate in schimb este expirata din Noiembrie 2020. Din pacate, nu am putut sa o ... (vezi toată discuția)
Legea 55/2020 ,privind valabilitatea resedintei in cartea de identitate ,pe timpul starii de ... Teo-Tea Teo-Tea Legea 55/2020 ,privind valabilitatea CI ,pe timpul starii de alerta e valabila si pt resedinta ? La sf lunii oct 2021 ,mi-a expirat pe Ci ,si am reusit sa o ... (vezi toată discuția)
Un act de identitate expirat la 1 mai 2020 este încă valabil? Ronaldvexa Ronaldvexa Cartea mea de identitate a expirat pe data de 1 mai 2020. Conform legii cu privire la starea de urgență, „Cărțile de identitate [...] sunt valabile pe ... (vezi toată discuția)