avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua! Am și eu un dosar penal pentru conducerea ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua! Am și eu un dosar penal pentru conducerea sub influenta ...

Buna ziua! Am și eu un dosar penal pentru conducerea sub influenta alcoolul și acum după 4 ani fără 3 luni am avut prima judecata(si ultima) si am primite decizia de mai jos. Întrebarea mea este cand o sa pot sa îmi recuperez permisul si cum?
Tip solutie: Amânarea aplicării pedepsei
Solutia pe scurt: În baza art. 396 alin. 1, 4 şi 10 din C. proc. pen. raportat la art. 83 C. pen. stabileşte pedeapsa de 10 luni închisoare în sarcina inculpatului Voica Marius Casian (date), pentru infracţiunea de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe prevăzută de art. 336 alin.1 C.pen. În baza art. 83 alin. 1 şi 3 C.pen., amână aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 84 C. pen., de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. În baza art. 85 alin. (1) C. pen. pe durata termenului de supraveghere, inculpatul Voica Marius Casian rebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Olt, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 86 alin. 1 C.pen., pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 85 alin. 1 lit. c) - e) se comunică Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Olt. În baza art. 404 alin. 3 C.pr.pen., atrage atenţia inculpatului Voica Marius Casian asupra consecinţelor nerespectării măsurilor de supraveghere şi obligaţiilor impuse şi ale săvârşirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere. În baza art. 274 alin. (1) C. proc. pen. obligă inculpatul la plata sumei de 1500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 21.01.2021.
Astept răspunsul dumneavoastră. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Alexandra Dogaru , Avocat 18:29, 22 Ianuarie 2021
Bună ziua,

Parchetul poate declara apel împotriva hotărârii. Să sperăm că nu va fi cazul!


VMarius91 a scris:

Buna ziua,
Dar cum se poate face acel apel?sau mai bine zis cine sa facă și de ce sa facă? Tin sa precizez ca e prima oara când trec prin qsa ceva si nu stiu cum se procedează, dar mie mi s-a zis în sala de judecata ca vom merge pe procedura simplificata si domnul procuror a spus ca vând în vedere toate aspectele se cere suspendarea permisului, nicidecum anularea lui, dar mai mult partea care nu o înțeleg este aceasta de care spuneți dumneavoastră și domnul avocat de mai înainte, cu acel apel, nu am văzut sa se stabilească o noua sedinta sau ceva, am crezut ca asta este prima si ultima si o sa primesc acasa decizia sau copie după decizie după care urmează sa o iau de la tribunal pe cea originala. Va rog dacă ma puteți lămuri. Mulțumesc de ajutor!

Alexandra Dogaru a scris:

Bună ziua,

După ce hotărârea judecătorească rămâne definitivă (iar soluția amânării aplicării pedepsei este menținută și într-o eventuală cale de atac), vă puteți recupera permisul.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua Maryusymf09 Maryusymf09 02.07.2020 Ora estimata: 08:30 Complet: Complet PENALamanari pronuntare jud.DUMITRU C. Tip solutie: Amânarea aplicării pedepsei Solutia pe scurt: În ... (vezi toată discuția)
Ajutor, nu știu cum să procedez pentru a-mi recupera permisul de conducere Asaafostsafie1 Asaafostsafie1 Complet: P7 Tip solutie: Soluţionare Solutia pe scurt: În baza art. 396 al. 1, 4 CPP raportat la art. 83 Cod Pen stabileşte pedeapsa de 8 luni închisoare ... (vezi toată discuția)
Când îmi pot recupera permisul de conducere? Ionut bors Ionut bors Bună ziua , nu știu cum sa procedez pentru amii recupera permisul de conducere. Tip solutie: Soluţionare Solutia pe scurt: În baza art. 396 al. 1, 4 CPP ... (vezi toată discuția)