avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Constructie casa in regie proprie
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Constructie casa in regie proprie

Buna ziua,

Am agreat cu un constructor sa-mi ridice o casa anul acesta si de curand am primit draftul de contract de la el, dar unde este mentionat el, ca persoana fizica, trecut ca "Administrator lucrare" si faptul ca se construieste in regie proprie. Acolo mai este mentionat ca se ocupa el de obtinerea autorizatiilor de constructie si la final de intabulare.
N-am indoieli in privinta lui ca si constructor, ca-l cunosc de mult timp si dovada ii sunt zecile de case pe care le-a construit in localitate, dar totusi, la ce riscuri sa ma astept din postura de Beneficiar? Unde sunt riscurile construirii unei case in regie proprie? Ce conditii ar trebui sa-i pun ca sa fiu eu acoperit?
De mentionat ca trebuie sa-i plateasc lucrarea esalonat (30+30+30+10%), 10% fiind la final ptr intabulare si conectare la utilitati.

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Spor!

Mihai
Cel mai recent răspuns: SANTIER , utilizator 20:58, 30 Ianuarie 2021
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună seara stimată doamnă. Va mulțumesc pentru răspunsul dvs dar mai ales pentru sugestiile oferite. Toate cele bune! Mihai.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveți obligația legala sa aveți un diriginte de șantier. Iar constructorul de un RTE. Responsabil tehnic cu execuția . Mai departe ei știu ce au de făcut.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@santier Chestia cu dirigintele de santier a devenit o formalitate, inca ceva pt. care platesti degeaba, inca o gasca de lipitori! Un caz, dintre mai multe. Am vazut cum arata armatura unui planseu dupa ce dirigintele de santier isi daduse acordul, a doua zi urma sa se toarne betonul. E cum zicea dna avocat Zaharia, stai cu ochii pe ei (pe toti!) ca pe butelie! P.S. Faptul ca tu-ti alegi dirigintele de santier e irelevant, unii coordoneaza/gireaza si o suta de lucrari....
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din pacate exista cazuri. Eu personal nu dau ok-ul mai departe pana nu vad la fata locului etapa de c-tie care este executata conform normativelor in vigoare si respecta plansele de executie (si nu e greu deloc - pt. mine), mai ales ca dorm linistit. Nu fac multi acest lucru. (prefera sa vada niste poze, etc. - nu comentez). De ce ? Simplu ... beneficiarul prefera ofertele ieftine, "de ce sa mai dau bani si la diriginte etc." sau ajunge in situatia cand i se cere la receptie, la o reclamatie etc. (unde se poate lasa cu amenzi) si RTE sau DRG nu se incadreaza in suma respectiva (factor economic)
Dar revenind - la speta "Tyru" - din ce povestiti, constructorul pare ok. Insa orice lucru este bine sa fie verifcat si de un alt specialist. Legat de partea de contract, este buna, insa orice clauza ati pune, este bine sa aveti un dirignte (care sa isi faca treaba conform legii si de care sa tineti cont). Un proverb german spune - "Vertrauen ist gut, Anwalt ist besser - Increderea este buna, insa avocatul...si mai bun). Abordati cu incredere procesul de construire. Mult succes!
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie in regie proprie SANTIER SANTIER Buna ziua! Legat de constructia in regie proprie, conform legii este nevoie de - diriginte de santier (ca reprezentant al investitorului, beneficiarului) ... (vezi toată discuția)
Cand e nevoie de diriginte de santier? cristinamariav cristinamariav Urmeaza sa incep in primavara constructia unui obiectiv civil, localizat in mediu rural, compus din: - gard -grajd cai - fanar - casa familiala ... (vezi toată discuția)
Rensponsabilitate diriginte santier / rte catalin_o catalin_o In 2009 am demarat constructia unei case cu o firma. Am angajat eu, separat de firma Diriginte de santier si Responsabil Tehnic cu Executia. Problema e ca la ... (vezi toată discuția)