avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită daca banca nu a mai luat rata din cont de mai mult de ...
Discuție deschisă în Executare silită

daca banca nu a mai luat rata din cont de mai mult de 3 ani pentru ...

daca banca nu a mai luat rata din cont de mai mult de 3 ani pentru un credit imobiliar pot cere bancii anularea creditului?
Cel mai recent răspuns: limenico , utilizator 18:48, 28 Ianuarie 2021
in contul creditului spune ca urmatoarea plata este 2033 exact cand se termina creditul.
ce vina am eu daca banca nu i-si ia rata lunara din cont?
Si in 2033 veti avea toti banii pe care ii datorati?

Mergeti si discutati cu un avocat. Sa transmita o notificare catre banca si sa reincepeti plata creditului (eventual sa si negociati ce voiati dvs sa negociati). Nu cred ca e oportun pentru dvs sa asteptati pana in 2033.

O alta varianta ar fi sa rambursati dvs in sucursala sumele de bani pe care trebuia sa le traga banca lunar. Si astfel s-ar considera plata anticipata.
eu am depusi banii in contul de franci din care banca a luat mereu rata, dar banca nu incaseaza rata'
Discutati cu ei. Asta va spun. Mai mult, aratati-le ca ati depus lunar banii respectivi si ca solicitati reluarea platilor.

Exista si posibilitatea sa se fi operat ceva gresit de catre un angajat (eroare) si la un moment dat sa va treziti ca banca va executa silit sau declara scadent anticipat creditul si pana o sa va judecati dvs si sa presupunem ca obtineti castig de cauza, ramaneti fara bunuri.

Trebuie sa discutati neaparat la banca sa vedeti ce se intampla.

Alte discuții în legătură

Ce as putea sa fac sa pot relua plata ratelor? limenico limenico am un credit ipotecar in franci elvetieni, contractat in anul 2008.banca raiffeisen in anul 2017 am trimis o notificare bancii ca in baza legii nr. ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla dupa terminarea procesului? limenico limenico am un credit ipotecar in franci elvetieni, contractat in anul 2008.banca raiffeisen in anul 2017 am trimis o solicitare bancii ca in baza legii nr. ... (vezi toată discuția)
Care este modalitatea de reluare a plata ratelor catre banca? limenico limenico am un credit ipotecar in franci elvetieni, contractat in anul 2008.banca raiffeisen in anul 2017 am trimis o notificare bancii ca in baza legii nr. ... (vezi toată discuția)