avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Nu mi sa raspuns la petitia formulata in termenul ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Nu mi sa raspuns la petitia formulata in termenul legal de 30 ...

Nu mi sa raspuns la petitia formulata in termenul legal de 30 zile in baza a carui articol pot cere in instanta daune morale pentru acest drept incalcat de a mi se raspunde in termenul legal la petitie
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:00, 24 Aprilie 2021
Buna ziua,
Depinde de tipul/ce ati cerut in petitie.
Daunele morale trebuie sa fie totusi justificate.
De regula, se aplica Legea 544/2004.
ce petitie ati depus si unde ? la ce institutie ? In functie de caz, nu la toate se pot da raspunsuri in 30 de zile.
Oricum, ca sa cereti daune de orice fel- morale, materiale, trebuie sa justificati si ca aveati dreptul si se putea raspunde in 30 de zile si ca ati suferit un prejudiciu.
Nu vad ce prejudiciu moral ati fi putut suferi, de vreti daune morale.
Ultima modificare: Duminică, 24 Ianuarie 2021
gi-jane2, moderator
1. Autoritățile și instituțiile publice sesizate au obligația sa comunice petitionarului, în termen de 30 de zile de la data înregistrării petitiei, răspunsul, indiferent dacă solutia este favorabila sau nefavorabila.

2. În situația în care aspectele sesizate prin petiție necesită o informare și o cercetare mai amănunțită, conducătorul autorității sau instituției publice poate prelungi termenul cu cel mult 15 zile, iar în domeniul energiei și gazelor naturale, termenul poate fi prelungit cu cel mult 30 de zile, cu notificarea prealabilă a petentului.

3. Orice persoană care se consideră vătămată într-un drept al său ori într-un interes legitim, de către o autoritate publică, printr-un act administrativ sau prin nesoluționarea în termenul legal a unei cereri, se poate adresa instanței de contencios administrativ competente, pentru anularea actului, recunoașterea dreptului pretins sau a interesului legitim și repararea pagubei ce i-a fost cauzată. Interesul legitim poate fi atât privat, cât și public.

4. Persoana vătămată într-un drept recunoscut de lege sau într-un interes legitim printr-un act administrativ unilateral, nemulțumită de răspunsul primit la plângerea prealabilă sau care nu a primit niciun răspuns în termenul prevăzut de lege poate sesiza instanța de contencios administrativ competentă, pentru a solicita anularea în tot sau în parte a actului, repararea pagubei cauzate și, eventual, reparații pentru daune morale. De asemenea se poate adresa instanței de contencios administrativ și cel care se consideră vătămat într-un drept sau interes legitim al său prin nesoluționarea în termen sau prin refuzul nejustificat de soluționare a unei cereri, precum și prin refuzul de efectuare a unei anumite operațiuni administrative necesare pentru exercitarea sau protejarea dreptului sau interesului legitim.
De la Politie ,Parlament si administratia prezidentiala
ce petitie ati inaintat catre aceste institutii ?

Alte discuții în legătură

Raspuns la reclamatie dumitruufo dumitruufo Cum pot sa actionez daca o institutie (ARR) nu-mi raspunde la o reclamatie in termenul legal? (vezi toată discuția)
Actiune Roman85 Roman85 Institutia Bisericii ortodoxe Romane nu a dat curs in termdenul legal de 30 de zile la sesizarea mea o pot actiona in justitie pot cere ... (vezi toată discuția)
Sesizare la primarie fara raspuns iuliy iuliy Buna ziua. As dori sa aflu ce trebuie sa fac daca in urma unei sesizari depuse la primarie nu mi sa dat un raspuns. Mentionez ca a trecut 2 luni de la ... (vezi toată discuția)