avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... FURT
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

FURT

Buna,
Am stat cu cineva impreuna cam 3 luni .Dupa 3 luni am observat ca a furat bani si bijuteriile de aur.Am gasit la amanet contracte pe numele lui care datau inca din prima luna de cand ne-am cunoscut .LA inceput nu a recunoscut dar apoi da dupa ce i-am aratat contractele de amanet.Am discutat cu el sa-mi returneze tot dar tot taraganeaza.Am depus si plangere la politie dar ei nu fac nimic.Pot sa-l dau in judecata ?Ce pot sa fac?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 16:35, 4 Ianuarie 2010
Nu aveti cum sa-l dati in judecata , trebuie mai intai sa demonstrati ca el si-a insusit pe nedrept acele bunuri pe care le-a amanetat. Asa ca , trebuie sa asteptati ca politai sa solutioneze dosarul. Nu ar fi rau sa mai treceti pe la organul de cercetare penala care instrumenteaza cazul si sa solicitati detalii in legatura cu stadiul dosarului.
Daca ati merge pe civil trebuie sa platiti taxa de timbru la valoare.
~ Conținut șters la cerere ~
Dupa cate inteleg ati depus plangere penala pentru furt, care este stadiul cercetarilor ? Mai ales ca s-a demonstrat cu contracte de amanet furtul unor bijuterii de la dvs.
Adresati-va organului de cercetare penala care efectueaza urmarirea penala pentru urgentarea cercetarii si recuperarea bunurilor sau procurorului care supravegheaza UP.
Succes!
Faceti demersuri pe langa organele de politie pentru a urgenta solutionarea plangerii si produceti probatoriile de care este nevoie pentru a dovedi comiterea faptei.
Pana la solutionarea plangerii nu aveti alte posibilitati.
Cam greu de dovedit ceva. Daca spune ca a amanetat respectivele obiecte la cererea dvs. si ca v-a dat banii...
Va cam luati adio si de la bani si de la obiecte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala! Florenta Matis Florenta Matis Am facut o plangere penala pentru santaj si amenintare in urma cu 2 luni jumate si nu am primit nici un raspuns.Exista sanse sa se mai inceapa urmarirea penala ... (vezi toată discuția)
Furt bambi.2010 bambi.2010 Buna ziua, va rog sa-mi spuneti cum procedez avand in vedere ca fostul meu sot (de care am divortat in urma cu 1 luna, dar caruia i-am ingaduit sa locuiasca ... (vezi toată discuția)
Furat de hoti, pagubas de doua ori?! criss84000 criss84000 Buna ziua, Va prezint pe scurt istoria noastra: bijuteriile noastre au fost furate de hoti, politia a descoperit hotii si a descoperit si bijuteriile, care ... (vezi toată discuția)