Bună dimineața! În noua lege a pensiilor, de la 01.09 pensia anticipată cu stagiu complet de cotizare, este pensie limita de varsta? Daca da, îmi puteti da amănunte...art...al..par...
Mulțumesc mult!
Legea 127/2019
Art. 60
(1) Pensia anticipată se cuvine, cu cel mult 5 ani înaintea împlinirii vârstei standard de pensionare, persoanelor care au realizat stagiul complet de cotizare prevăzut în anexa nr. 5, precum și celor care au depășit stagiul complet de cotizare cu până la 8 ani.
....
art. 62
(1) La data îndeplinirii condițiilor pentru acordarea pensiei pentru limită de vârstă, pensia anticipată se transformă, din oficiu, în pensie pentru limită de vârstă și se recalculează prin eliminarea diminuării și, după caz, prin adăugarea eventualelor stagii de cotizare realizate în perioada de anticipare ori, după caz, în perioada de suspendare a plății pensiei anticipate și/sau perioadelor asimilate prevăzute la art. 14 alin. (1) lit. a)-c).
....
Pensionare anticipata
Agafia
Buna seara,
Sunt nascuta in iunie 1961si am 30 de ani vechime in munca.
As dori sa stiu care sunt conditiile si termenul la care ma pot pensiona anticipat ... (vezi toată discuția)