avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua,in data de 20 /12/2020 ,am avut un incident ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua,in data de 20 /12/2020 ,am avut un incident in parcarea ...

Buna ziua,in data de 20 /12/2020 ,am avut un incident in parcarea din spatele blocului,acrosand usor usa masini unui vecin la manevra de dat inapoi,dupa o cearta de cateva minute vecinul a sunat la 112 si a chemat rutiera ca eu sunt beat si i am lovit masina,dupa toata cearta eu am plecat in casa si la 20min a sosit politia,eu eram in casa cand a venit politia,am fost sunat sa cobor din casa cu Bi si permisul,am coborat si am suflat in echilotes fiind 0,93am mers la IML si mi a fos intocmit dosar penal pt circulatia pe drumul public baut,dar eu nu eram la volan si nu eram pe strada,e vb de parcarea din spatele blocului pe o aleie infundata,ma puteti ajuta cu o sugestie?mentionez ca politistu l a intrebat pe vecin daca m a vazut cand i am atins masina si rasp a fost Nu,ce fac in situatia asta,
Ultima modificare: Duminică, 31 Ianuarie 2021
colonelu69, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:11, 1 Februarie 2021
Cel mai bun lucru e sa va angajati un avocat, riscati condamnarea pentru conducere sub influenta alcoolului. In singe va iesi o concentratie dubla.

Art. 336
Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
[ link extern ]

latka, utilizator
Era nomal sa mi ceara permisul de conducere atata timp cand eu eram in casa si nu eram la volan,cand a sosit politia in spatele blocului??

latka a scris:

Cel mai bun lucru e sa va angajati un avocat, riscati condamnarea pentru conducere sub influenta alcoolului. In singe va iesi o concentratie dubla.

Art. 336
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
[ link extern ]

colonelu69, utilizator
Era obligatoriu, ati fost implicat intr-un accident.
latka, utilizator
Exista sanse sa nu mi se anuleze permisul??nu au fost martori cand i am atins usa vecinului,nu sa declarat ca m a vazut ca i am lovit masina,nu sau luat declaratii de la nici unul dintre noi,doar constatare la fata locului

colonelu69 a scris:

Era nomal sa mi ceara permisul de conducere atata timp cand eu eram in casa si nu eram la volan,cand a sosit politia in spatele blocului??

latka a scris:

Art. 336
[ link extern ]

Exista sanse sa nu mi se anuleze permisul??nu au fost martori cand i am atins usa vecinului,nu sa declarat ca m a vazut ca i am lovit masina,nu sau luat declaratii de la nici unul dintre noi,doar constatare la fata locului

colonelu69 a scris:

latka a scris:

Art. 336
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Accident și consum bãuturi alcoolice dupã acesta Marian120 Marian120 Sunt sofer profesionist si intr-o seara la o manevra de intoacere am atins cu semiremorca un gard din care rezultand caderea a trei placi de ciment, am ramas ... (vezi toată discuția)
Incredintare autovehicul unei persoane fara permis senzorik senzorik Buna ziua, am o problema putin mai delicata, sambata seara am mers la bucuresti la un prieten iar cu acesta am plecat intr-un alt loc, iar la intoarcere acesta ... (vezi toată discuția)
Curiozitate consecințe consum marijuana la volan Mihai28476w6 Mihai28476w6 Ce consecinte sunt daca esti oprit de poliție si ai consumat marijuana (oprit la volan ) multumesc anticipat (vezi toată discuția)