avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Parintii sunt obligati sa isi intretina copii si pe ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Parintii sunt obligati sa isi intretina copii si pe perioada ...

Parintii sunt obligati sa isi intretina copii si pe perioada studiilor de faculate in conditiile in care studiaza la frecventa redusa? Nu ma raportez doar la kine, dar sa presupunem ca studentul lucreaza si nu are un venit indestulator, mai au obligatia de a-l intretine? Au aceasta obligatie si in cazul in care repeta anul universitar?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 21:33, 2 Februarie 2021
Daca repeta anul în nici un caz.Daca face facultatea la frecventa redusa o face pentru a muncii pentru a avea timp de joburi nu mai achita pensie de întreținere
Daca repeta anul în nici un caz.


de unde ati scos-o ?
DEci sa inteleg ca au obligatie de intretinere si in cazul repatarii anului?
pai da, copilul se duce la scoala, daca face o facultate 6 ani sau ca se duce 6 ani la rand acelasi an, nu conteaza.
nu poate primi decat pana la maxim 26 de ani.
Legea nu distinge in functie de forma de invatamant sau de rezultatele la invatatura. Doar prevede ca obligatia de plata a pensiei subzista pana la 26 ani.

Chiar daca copilul lucreaza dar veniturile ii sunt insuficiente, parintele tot este obligat sa contribuie cu diferenta.

Alte discuții în legătură

Dacă fiica mea face facultatea de psihologie timp de 3 ani va mai ... johnfdi johnfdi Dk fiica mea face facultatea de psihologie timp de 3 ani va mai trebui sa mai platesc pensie alimentara dupa acesti 3 ani ?? am auzit ca masteru nu e ... (vezi toată discuția)
Obligativitate plata pensie intretinere copil major whitesand whitesand Buna seara,as dori sa aflu daca in cazul in care copilul meu care este major (a implinit 18 ani acum 3 luni)nu a frecventat scoala,el terminand de abia acum la ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara ginacom ginacom 1.Buna seara! As dori sa stiu pana la ce varsta primesc copiii pensia alimentara.Pana la 18 ani,sau daca isi continua studiile,dupa aceasta varsta,primesc in ... (vezi toată discuția)