Buna ziua!
Doua persoane de sex opus au stat impreuna cca 20 de ani fara acte oficiale. Cu 10 ani in uma, impreuna si-au achizitionat un apartament pe numele ambilor parteneri singurul lucru cu care se poate dovedi ca au stat impreuna, este actul de vanzare cumparare a acestui apartament. Recent barbatul a decedat si are un fiu dintr-o casatorie anterioara. Intrebarea este daca acest fiu are dreptul la mostenire tinand cont ca tatal lui nu a lasat nici-un testament pe numele lui dar nici pe numele partenerei. Va multumesc!
Da, descendentul mosteneste toata partea tatalui sau, concubina nu are vocatie succesorala (nu culege nimic din mostenitea lasata de concubinul decedat) insa are drept de proprietate asupra unei cote parti, in calitate de coproprietar.
Da. Fiul mosteneste oricum, in temeiul legii. Jumatatea tatalui va reveni integral fiului.
Iar concubina va ramane doar cu jumatatea de drept, in calitate de coproprietar, in baza contractului de vanzare.
Partaj
marius_boss
baiatul meu a stat cu o femeie 8 ani de zile nefiind casatoriti ,copii sau adresa impreuna . el a murit iar eu ca tatal lui nu stiu cat imi revine din ... (vezi toată discuția)