avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua Sporul de conditii vatamatoare se acorda ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua Sporul de conditii vatamatoare se acorda numai acelor ...

Buna ziua
Sporul de conditii vatamatoare se acorda numai acelor angajati care au ajuns la salariul din grila pentru anul 2022?
Este aceasta conditie pentru acordare?
Nu se acorda tuturor salariatilor, dupa intocmirea acelei proceduri de expertizare?
Ultima modificare: Joi, 4 Februarie 2021
DankaAnja, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:04, 10 Martie 2021
Sporul pentru condiții periculoase sau vătămătoare de muncă se acordă, pe baza rezultatelor buletinelor de determinare sau, după caz, de expertizare a locurilor de muncă, întregului personal al instituției respective sau numai pentru anumite categorii de personal.
Curtea de Conturi a facut raport in care se specifica faptul ca trebuia sa se acorde acest spor doar celor care sunt pe grila de salarizare maxima , cea din 2022 si nu tuturor salariatilor conform buletinelor de expertizare . A dispus recuperarea sumelor primite in plus de salariati
Nu scrie in legisatie ca sporul se acorda doar celor care sunt pe grila de salarizare maxima , cea din 2022 .
Asa este dar deja exista precedent cu hotarari judecatorest in care se sustine ceea ce afirma Curtea de Conturi
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti intrebarea si la Ministerul Muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere spor cori g cori g Buna ziua, Lucrez intr-o institutie de stat si as dori sa stiu din ce cauza mi sa retras sporul de 15% pentru conditii de munca periculoase/vatamatoare . Mi ... (vezi toată discuția)
Sporuri carnetel carnetel pentru un casier din primarie se poate da spor de toxicitate pentru ca umbla mereu cu mana pe bani? dar spor de stres pentru ca are direct tangenta cu ... (vezi toată discuția)
Sporuri 2019 VIOLETA_Violeta_13 VIOLETA_Violeta_13 Intr-o institutie de cultura isi desfasoara activitatea atat angajati incadrati conform Anexa III Cultura cat si personal contractual care nu se regaseste in ... (vezi toată discuția)