V-as ruga sa ma ajutati cu eventuale sfaturi intr-o problema. Pe terenul meu se regasec doua fose septice construite anterior achizitionarii terenului, dar care deservesc locatarii unui bloc aflat in apropierea terenului meu.
Din adresele pe care le-am tot transmis catre diverse institutii, am putut concluziona faptul ca nu as putea sa dezafectez cele doua bazine (fose) deoarece ele au autorizatie de construire, iar dezafectarea acestora fara construirea altora in loc, ar produce o paguba locatarilor blocului, iar legea nu mi-ar permite.
Arat faptul ca acestia nu se ingrijesc de curatarea bazinelor, nu stiu daca mai sunt conforme deoarece sunt construite de mult, ba mai mult decat atat miroase foarte urat de la ele pe timpul verii.
Ce actiune as putea totusi intreprinde pentru dezafectarea sau mutarea lor pe cheltuiala utilizatorilor sau in ce mod as putea sa ii oblig pe acestia sa procedeze la mutarea bazinelor de pe proprietatea mea?
Multumesc!
Puteti sesiza DJSP si Agentia teritoriala de mediu si primaria in scris, cu nr. de inregistrare/ data. Institutiile statului pot obliga locatarii blocului respectiv sa se ingrijeasca de aceste fose. Primaria ar trebui sa se implice si sa construiasca canalizare in zona respctiva.
Fosele respective nu puteau fi construite fara avizul fostului proprietar si fara autorizatie de la primarie si autorizatie de mediu.