avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună seara, Sunt în următoarea situație : -primit ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună seara, Sunt în următoarea situație : -primit prin posta ...

Bună seara,

Sunt în următoarea situație :
-primit prin posta cu confirmare de primire înștiințare de la politia orașului Măcin, prin care se solicita ca în 5 zile sa retrimit date șofer care în data de 12 noiembrie a folosit autovehiculul, proprietatea mea, în vederea stabilirii sancțiunii ptr săvârșirea unei contravenții la Codul rutier (probabil viteza)
-trimit în termen, cu toate ca nu se specifica auto care a înregistrat, nu este atașată nici o imagine, nu este specificata decât ora și porțiunea de drum. Cu confirmare de primire, care se întoarce, pe 26 noiembrie cu semnătura de primire a unui agent.
De atunci, liniște.
Care este termenul în care se poate primi pricesul verbal stabilire sancțiune, este legal sa nu ai date cu privire la autospeciala care a înregistrat evenimentul, o poză cu viteza sau detalii suplimentare? Eu doar pot sa presupun ca e vb de viteza...
Mulțumesc, numai bine!
Cel mai recent răspuns: teisoara , utilizator 07:39, 5 Februarie 2021
Termenul legal este de maxim 8 luni (6 pentru constatare si aplicarea sanctiunii si 2 pentru comunicare):
Articolul 13
(1) Aplicarea sancțiunii amenzii contravenționale se prescrie în termen de 6 luni de la data săvârșirii faptei.
Articolul 25
(1) Procesul-verbal se va înmâna sau, după caz, se va comunica, în copie, contravenientului și, dacă este cazul, părții vătămate și proprietarului bunurilor confiscate.
(2) Comunicarea se face de către organul care a aplicat sancțiunea, în termen de cel mult două luni de la data aplicării acesteia.
[ link extern ]
Mulțumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termenul de prescripție amenzii ... MariaD123 MariaD123 Buna ziua, Ma intereseaza termenul de prescripție al amenzii ISCTR pentru suprasarcină, daca puteti sa ma ajutati. Amenda este pentru un cetățean al unei ... (vezi toată discuția)
Proces verbal contravenție în lipsa Viodala Viodala Buna, se poate achita o amenda de circulatie pe baza procesului verbal utilizand Ghiseul ro? SI Inca o intrebare: Este valida contraventia savarsita pe ... (vezi toată discuția)
Amenda rutiera - camera fixa betmeniul betmeniul Printr-o recomandata de la posta am fost instiintat ca am depasit viteza legala in localitatea Puchenii Mari si ca trebuie sa spun cine a fost soferul. ... (vezi toată discuția)